Press "Enter" to skip to content

Obelių vaikų globos namų auklėtiniai dalyvavo vasaros poilsio stovykloje „Ir aš esu…“

Rugpjūčio 11-15 dienomis, 15 Obelių vaikų globos namų vaikų, vadovaujami socialinės pedagogės Vidos Žaržojienės ir neformaliojo ugdymo pedagogės Daivos Kundelienės, dalyvavo vaikų socializacijos programos vasaros poilsio stovykloje „Ir aš esu…“. Stovyklos tikslas buvo ugdyti vaikų sveikatingumą ir kūrybiškumą. Nuo pat ryto prasidėdavo aktyvi vaikų veikla: rytinė mankšta, bėgiojimas po mišką, maudynės ežere, aktyvūs komandiniai žaidimai.
Daugiausia užimtumo, įspūdžių ir patirties suteikė kūrybinės užduotys, skatinusios vaikus naujai pažiūrėti į, rodos, įprastus dalykus. Užuot nuolat daręsi asmenukes, vaikai tapo netradicines, miško aprangos dizaineriai, stilistai, modeliai ir fotografai. Šios užduoties metu vaikai mokėsi prisiimti asmeninę atsakomybę, dirbti komandoje ir kūrybiškai žiūrėti į iškylančius iššūkius. Paruošę fotosesijų pristatymus, komandos dalinosi rezultatais bei įgyta darbo patirtimi. Geriausiu projektu buvo pripažintas tas, į kurį buvo įdėta daugiausia darbo. Vaikai pripažino, kad kurti madą reikia nemažai pastangų.
Kino kūrimo procesas ugdo asmenybės kūrybiškumą: vaikai tampa jautresni, ugdomi emocijų valdymo, kalbėjimo viešai bei komandinio darbo įgūdžiai – stovykloje buvo organizuotos kino dirbtuvės. Jų metu laukė ilgas ir sudėtingas procesas. Vaikai turėjo išsirinkti ne tik istoriją, bet ir režisierių, jo asistentus, aktorius. Sugalvoti istorijos scenarijų, veiksmo scenas, parinkti filmavimo vietas. Filmavimo aikštelės driekėsi per visą Bradesių mišką ir pasiekė net Zalvės ežerą. Mokantis perteikti save vaizdais, naudotis naujosiomis technologijomis, kūrybinė komanda susidūrė su daugybe sudėtingų situacijų, kurioms spręst reikėjo išradingumo. Aktoriams taip pat teko didelė atsakomybė: vaidinti ne tik dialogus, bet atlikti ir įvairius triukus.
Savo įspūdžiais ir patirtimi kuriant kiną sutiko pasidalinti Kamajų Antano Strazdo gimnazijos jauniausi kino filmų kūrėjų grupė „KASgi”. Susitikime, vykusiame Verksnionyse, vaikai aptarinėjo filmo pastatymo nuo idėjos iki galutinio rezultato procesą, buvo pristatyta Kamajų kinematografo istorija.
Kad darbas nevargintų ir nedingtų gera nuotaika, buvo organizuotos ekskursijos, kurių metu vaikai turėjo galimybę susipažinti su krašto architektūriniu bei istoriniu paveldu. Buvo aplankytas Bikuškio dvaras, Kamajų bažnyčia, Dusetų dailės galerija ir skulptūrų parkas. Daugiausia įspūdžių vaikams paliko apsilankymas Dusetų žirgyne.
Po šios stovyklos, vaikai grįžo pilni įspūdžių, įgavę naujos kūrybinio ir komandinio darbo patirties, kurių metu netrūko smagiausio stovyklos elemento – bendravimo. Stovykla vaikams patiko, todėl planuojama, kad kitais metais vasaros poilsio stovykloje vėl bus pramogų ir smagios veiklos.

Parengta pagal interneto svetainės www.ovgh.lt informaciją. 

Vasaros stovykloje

Vidos Žaržojienės nuotr.
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *