Press "Enter" to skip to content

Vilniaus įgulos karininkų ramovėje daug kalbėta apie Obelius

Į Vilniaus įgulos karininkų ramovę gausiai rinkosi sostinėje gyvenantys kraštiečiai, atvažiavo daug rokiškėnų.

Rokiškėnų klubo „Pragiedruliai“ pirmininko pavaduotojas Algis Narutis papasakojo apie kraštiečių veiklą, meras Vytautas Vilys apžvelgė rajono visuomeninį gyvenimą ir pranešė svarbią naujieną, kad numatoma 2019 metais Rokiškį paskelbti kultūros sostine.

Verslininkas Raimondas Sirgėdas ir istorikas Valius Kazlauskas pristatė Tyzenhauzų fondą ir pakvietė prisidėti visus prie jo veiklos.

Karininkų ramovės viršininko pavaduotojas Gaudentas Aukštikalnis pasidžiaugė rokiškėnų bendruomeniškumu,  kraštiečiai Albiną Jasiūną sveikino Rokiškio krašto garbės piliečio vardo suteikimo proga, „Versmės“ leidyklos valsčių monografijų leidybą apžvelgė Venantas Mačiekus, Seimo narys Vytautas Saulis pasakojo apie Lietuvos ir Rokiškio aktualijas. Vilnietis Donatas Smalinskas visiems papasakojo apie gražėjančius Obelius, priminė Birželio sukilimo iškilmes šią vasarą, pakvietė pažiūrėti Emilijos Briedytės filmuoto siužeto apie monumento atidengimo iškilmes, kaip leidinio sudarytojas dalino autografus, padėkojo visiems geradariams už pagalbą. Vienas iš jų – iš Obelių kilęs bendrovės „Alfa idėjos” direktorius Algirdas Seibutis.

Obelių bendruomenės centro pirmininkas Žilvinas Misiūnas užtikrino, kad ir kitų metų „Obelinė” bus įdomi, vyks daug sporto renginių. Pagrindinis renginio akcentas buvo Rimvydo Pupelio fotografijų apie paminklo statybą parodos atidarymas.

Klausėmės poeto Rimgaudo Graibaus poetinio žodžio, eiles  skaitė aktorius Ferdinandas Jakšys,  gitara grojo Valdas Stakėnas, grojo liaudies muzikantai, vadovaujami kraštietės Ritos Jurgaitienės, dainavo Arvydas Bagdonas (Lietuvos senelis Kalėda).

Obeliečiai vaišino namuose iškeptu obuolių pyragu. Nors renginys užsitęsė, niekas neskubėjo skirstytis, šiltai bendravo, dalinosi įspūdžiais, klausėsi armonikos muzikos.

Iš Obelių kilusi Rasa Pauliukaitė džiaugėsi galimybe daugiau sužinoti apie savo kraštą.

Žilvinas Misiūnas: „Esame labai pakylėti po susitikimo su Vilniaus rokiškėnais, buvo labai smagu susipažinti su klubo renginiu ir išsivežti tiek daug teigiamų emocijų. Kaip sakė poetas Rimgaudas Valentinas Graibus, „nors gyvenimas nervais vis groja, bet būna ir gražių melodijų”. Šį vakarą skambėjo nuostabi melodija. Dėkojame Donatui ir Algiui už parodytą dėmesį Obeliams, mūsų darbams ir labai linkime sėkmės.”

Jauniausias renginio dalyvis, iš Obelių kilęs fotografas Nerijus Širvys džiaugėsi, kad susirinko daug solidžių Rokiškio krašto žmonių ir visi pasidalino savo nuveiktais darbais ir atradimais. „Kaip jaunam žmogui man buvo įdomu pasiklausyti, ką veikia krašto žmonės. Visi šauniai pabendravome ir prie bendro vaišių stalo pasikalbėjome apie tai, kas vyksta, ko dar reikėtų garsinant savo gimtąjį kraštą. Tikiuosi, jog toliau ši iniciatyva gyvuos ir Rokiškio kraštas taps vis patrauklesnis”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *