Press "Enter" to skip to content

Apie ką svajojo gabiausias mokinys Arvydas Dubickas prieš dvejus metus?

Kviečiame skaityti interviu, prieš 2 metus išspausdintą „Gimtojo Rokiškio” laikraštyje, fragmentą. 

Obelių gimnazijos dešimtokas Arvydas Dubickas – rajoninio konkurso „Gabiausias metų mokinys 2013“ nugalėtojas. Kaip gyvena 17-metis vaikinas iš Audronių kaimo?

– Papasakok apie savo šeimą, kuri – ne paslaptis – retenybė šių dienų Lietuvoje.
– Esu vienas iš septynių vaikų. Turiu du brolius ir keturias seseris, aš – vidurinis. Jauniausiai seseriai Vaivai – 11, o vyriausiai Sandrai – 21 metai.
Darni šeima yra viena didžiausių vertybių. Broliai ir seserys bet kada ištikus bėdai atskubėtų į pagalbą. Nieku gyvu nenorėčiau būti vienturtis.
Tėvai Janina ir Raimondas verčiasi iš nedidelio ūkio.

– Gerai mokaisi, laimi prizinės vietas olimpiadose… Kaip sekasi kitiems šeimos vaikams?

– Olimpiadose gerai pasirodo 13-metė sesuo Ieva ir vyresnysis brolis Algirdas. Beje, ir jis dalyvavo šių metų gabiausio mokinio konkurse. Algirdas pralaimėjo, tai pripažino ir paspaudė ranką man – nugalėtojui.

-Kiek laiko skiri mokymuisi? Ar specialiai ruošeisi konkursui?

– Ruoštis prieš pat išbandymą neverta. Žmogus, vartydamas enciklopedijas, ima tik dar labiau jaudintis, o tai nepadeda atskleisti visų savo galimybių.
Dėmesio mokslams galėčiau skirti daugiau. Bet man užtenka laiko viską išmokti fizikos, chemijos ar kitų dalykų pamokose. Namuose neatsiverčiu net kalbų, kurios kiek sunkiau sekasi, vadovėlių. Mano nuomone, mokytis iš knygų reikia tik mokykloje! Už jos ribų privalu tiesiog gyventi. Tai – daug sudėtingesnis uždavinys, nei išmokti pamoką ar perskaityti vadovėlį…
Neretai galvoju, kaip seksis ateity. Laimei, daugybę gyvenimiškų paslapčių perprantu bendraudamas su savo šeima.

– Kokia profesija tave vilioja?

– Norėčiau būti robotikos specialistas arba elektrotechnikas. Kurčiau įvairiausius robotus fabrikams, jie palengvintų ir paspartintų darbus… Arba gilinčiausi, kaip panaudoti elektros energiją transporto priemonėms judėti. Visos šios idėjos – tai tik fizikos pamokų rezultatas. Apie tai nemažai kalbame su klasės draugais Linu Kelečiumi ir Pauliumi Mažeikiu.

Daugiau šeštadienio GR.

Norbertas Byčkovskis
Publikavimo data 2013-01-24
Obelietis  Arvydas Dubickas - gabiausias rajono moksleivis

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *