Press "Enter" to skip to content

Obeliai jau rengiasi dviračių žygiui „Golgotos keliu” (papildyta)

Intensyviai rengiamasi dviračių žygiui „Golgotos keliu“, kuris vyks gegužės 17-ąją minint Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dieną. Tai jau ketvirtasis tradicinis žygis, sulaukęs didžiulio visuomenės susidomėjimo.

Šiais metais keliausime po Obelių krašto vietas, susijusias su laisvės kovų istorija. Malonu, kad į šį patriotinį renginį aktyviai įsitraukė ir Obelių bendruomenė.

Balandžio 20 dieną žygio organizatoriai – Rokiškio rajono savivaldybės tarybos nariai Jūratė Čypienė ir Algis Kazulėnas, muziejininkas Valius Kazlauskas – lankėsi Obeliuose. Su Obelių vaikų globos direktoriumi Tadu Stakėnu, kunigu Laimonu Nedvecku,  jaunųjų šaulių vadove Jolanta Paukštiene, kultūros namų administratore Violeta Kazlauskiene aptarėme pasiruošimą dviračių žygiui, obeliečiai išsakė savo pageidavimus.

Susitikome gražiai rekonstruotoje aikštėje neatsitiktinai. Pasak bendraminčių obeliečių, dviračių  žygio „Golgotos keliu“ tikslas – parodyti svečiams ne tik vietas, susijusias su laisvės kovų istorija, bet ir atsinaujinusius Obelius, miesto patrauklumą atvykstantiems žmonėms. Dviračių žygio dalyvių sutikimas, renginio  meninė programa vyks šioje aikštėje. Norisi, kad ji atsiskleistų savo grožiu būsimiems svečiams.

Kitas pageidavimas, į kurį atsižvelgė renginio organizatoriai, yra pasirūpinti žygio dalyvių saugumu. Intensyvus sunkiasvorių automobilių judėjimas nuo pasienio pusės Obelių mieste sudarytų sunkumų didelei grupei dviratininkų, todėl keliausime šalutiniais keliais, kurie mus nuves tiesiai link miestelio centro. Beje, šią kelio atkarpą ir nurodė mūsų renginio bendraminčiai obeliečiai.

Dviračių žygį, kuris tęsis 32 kilometrus, pradėsime 11 val. po Mišių Šv. Mato bažnyčioje. Maršrutas:  Rokiškis, Nepriklausomybės aikštė, Juodalungė (miške yra paminklinis žymuo), Skemai. Trumpa pertrauka šalia Algio Kuolo parduotuvės Skemuose. Savininkas pasirūpins keliautojų poilsiu. Toliau vyksime link Barkiškio. Obeliuose žygio dalyviai susitiks pagrindinėje aikštėje, aplankys paminklą Birželio sukilimo dalyviams. Vėliau vyksime į Obelių Šilo mūšio vietą. Žygį aptarsime ir vaišinsimės kareiviška koše Laisvės kovų istorijos muziejaus kieme. Pasibaigus renginiui dviračių žygio dalyviai organizuotai bus parvežti į Rokiškį.

Geranoriškai į kvietimą dalyvauti atsiliepė Obelių gimnazija. Moksleiviai repetuoja  žygio dalyvių sutikimą aikštėje. Ketvirtadienį planuojame šį dviračių žygį pristatyti moksleiviams gimnazijoje.

Renginį remia Lietuvos kultūros taryba.

Apie renginį nuolat  informuos interneto svetainės www.obeliai.eu redakcija.

 

 

Istoriko Valiaus Kazlausko tekstas ir nuotraukos. 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *