Press "Enter" to skip to content

Rokiškio gimnazistai rengiasi žygiui į Obelius

Balandžio 29 dieną Rokiškio Juozo Tumo-Vaižganto gimnazijos „Romuvos“ padalinyje įvyko dviračių žygio „Golgotos keliu 2015“ pristatymas.

Istorijos mokytoja Diana Meškauskienė yra viena iš šio tradicinio renginio sumanytojų. Malonu, kad muziejininkų pristatytas šių metų dviračių žygio maršrutas Obelių kryptimi moksleivių buvo sutiktas šiltai.  Daugelis iš jų –  buvę ankstesnių žygių dalyviai, o keletas iš jų dalyvavo prieš ketverius metus vykusiame pirmame dviračių žygyje.

Žygių dalyvis, istorijos mokytojas Erikas Gaigalas pasakojo moksleiviams apie šio renginio svarbą, formuojant moksleivių istorijos suvokimą per krašto pažinimą.  Prie renginio organizatorių  prisijungė ir šios mokymo įstaigos kūno kultūros mokytojas Antanas Tigrūdis, kurio treniruojami auklėtiniai  tradiciškai dalyvauja pagarbos bėgime „Gyvybės ir mirties keliu“, skirtame pagerbti Sausio 13-ąją žuvusius laisvės gynėjus.

Artimiausiu metu organizatoriai planuoja susitikti su Rokiškio policijos komisariato pareigūnais aptarti žygio dalyvių saugumą užtikrinančius klausimus, suderinti saugiausią kelionės maršrutą.

 

IMG_2046
Bendra būsimo žygio dalyvių nuotrauka.
IMG_2028
Žygį pristato Diana Meškauskienė.

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *