Press "Enter" to skip to content

Sekmadienį vykusio dviračių žygio po Obelių apylinkes akimirkos

Dviračių žygio „Golgotos keliu”, kuris vyko Partizanų pagerbimo, kariuomenės ir visuomenės vienybės dienos proga, dalyviai keliavo po Obelių krašto vietas, susijusias su laisvės kovų istorija. Rokiškio krašto muziejaus Istorijos skyriaus vedėjas Giedrius Kujelis užfiksavo šios prasmingos kelionės akimirkas.

 

 

 

One Comment

  1. Donatas
    Donatas 2015-05-19

    Sekmadienį obeliečiams buvo suteikta neeilinė ir didžiulė galimybė pasidžiaugti tuo, kas yra vertinga ir svarbu šiame krašte: parodyti istorijos paliktus pėdsakus, padainuoti nepaprastai ilgesingų ir skambių seniai nedainuotų aukštaitiškų dainų, pasakyti gražių posmų apie gimtinę, savo tėviškę, Lietuvą ir jos gerus žmones, pavaišinti svečius namuose pagamintais valgiais, sušildyti ne tik arbata, bet ir dėmesiu ir šiluma miesto svečiams, kurie kitą kartą jau tikrai niekada nebeužsuks į Obelius.

    Dėkoju visiems šio didelio ir gražaus renginio organizatoriams už įdėtas pastangas. Nors Obeliuose lijo šaltas ir įkyrus lietus, bet labai džiaugiausi, kad prie paminklo Birželio sukilėliams Valiaus Kazlausko ir mano pasakojimo dalyviai, dideli ir maži, tyloje įdėmiai klausėsi, mačiau susikaupusius jų veidus ir smalsias akis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *