Press "Enter" to skip to content

Seime jau veikia Rimvydo Pupelio nuotraukų paroda

Daugel metų Obelių kapinėse iš žemės styrojo grubūs, surūdiję geležies strypai. Daugel metų bandė juos išraut. Žmonės praeidami atsargiai, su baime mesdavo žvilgsnį į juos. Mes būdami vaikai slankiojome po kapines nesąmoningai ieškodami kažko, kas būtų sava, artima ir kartu užmiršta. Pamatę šiuos grubius geležies strypus, baugščiai paliesdavome. Tuo metu vėjas pakeldavo vaizduotės sparnus, kurdavome visokias legendas.
O suaugusieji atlaidžiai klausydavosi mūsų pasakojimų. Jie išties žinojo, ką slėpė šie griuvėsiai. Jie manė: „Tegu svajoja, gal taip pavyks išlaikyti paslaptį, tiesą. O kai paaugs, ateis laikas sužinoti ją“.
Tiesa mus pasivijo su Nepriklausomybe. Tiesa buvo neromantinė ir nepanaši į pasakas. Tiesa tapo mūsų dalimi. Praėjo ketvirtadalis amžiaus, kol pripažinome tą tiesą, kuri tapo mūsų gimtojo miestelio savasties dalimi.
Aš džiaugiuosi laiko tėkme, kuri leido pamatyti istorinės tiesos vingius gyvenimo kelyje. Nuo lūženų iki atstatymo darbų. Esu dėkingas likimui, leidusiam įamžinti šio didingo monumento atstatymo darbus. Mūsų tautos, mūsų krašto drąsos ir pasiaukojimo simboliui. Žmonėms, stojusiems ginti mažą lopinėlį Lietuvos žemės, kovoti už valstybę, už savo miestą, už savo šeimas.
Fotografuodamas atskleidžiau, kaip iš atskiri akmens luitai tapo žmonėmis, tvirtais kaip jų dvasia, sunkiais kaip jų drąsa. Mačiau, kaip statybininkai juos sudeda į vieną didžiulį monumentą. Ir šis monumentas tampa ryžtu. Tai yra mintys iš jau pradėjusios veikti parodos anotacijos.

 

Apie Rimvydą Pupelį

1972 – 1983 m. mokėsi Obelių vidurinėje mokykloje.
2006 m. Šiaulių universitete baigtos dailės ir technologijų studijos, jam suteiktas dailės bakalauro laipsnis ir mokytojo profesinė kvalifikacija.
Pirmoji paroda vyko 1988 m. Šiaulių bibliotekoje. Nuo 1990 m. dalyvauta daugiau nei dvidešimtyje grupinių parodų, surengta dešimt personalinių parodų. Galerijos, kuriose buvo eksponuojami meno kūriniai: „Arka“, „Langas“, „Šiaurės Atėnų” galerija, Dusetų galerija, Rokiškio muziejus , Biržų muziejus, Obelių meno lavinimo centras, Utenos kultūros namai, Rokiškio muziejus, Rokiškio dailininkų klubo galerija, Obelių dailės galerija „ Takas“, galerija „Mans“ (Latvija), Jakapilio kultūros namai, Druskininkų galerija „Mažoji“. Dalyvauta plenere „Druskos“ sukurta ugnies instaliacija-skulptūra Druskininkai, ugnies instaliacija-skulptūra Dusetų žirgų lenktynėse, parengtos scenografijos Jono Buziliausko spektakliams „Erelnyčia“, „Triušių sala“ , „Su gimtadieniu Vanda Džun“, „Strazdas“ . Dalyvauja įvairiuose pleneruose Lietuvoje ir Latvijoje, režisavo 7 spektaklius, sukūrė 5 scenografijas. Dalyvavo projekte „Slenkstis“ (Niujorkas-Obeliai- Berlynas-Tokijas) su Jonu Meku ir Arūnu Kulikausku.

Tai tik labai maža dalis visų mūsų dailininko, režisieriaus ir fotografo darbų.

_MG_4937
Rimvydas Pupelis

Paroda Seime bus eksponuojama birželio 16–29 dienomis. Įėjimas laisvas.

Plačiau apie parodą:

http://obeliai.eu/2015/06/16/poryt-seime-atidaroma-rimvydo-pupelio-nuotrauku-paroda/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *