Press "Enter" to skip to content

Tik 200 eurų trūksta, kad Obelių aikštėje tiksėtų gražus laikrodis (papildyta)

Obeliečiai ir miesto svečiai jau priprato, kad svarbūs renginiai vyksta naujai sutvarkytoje aikštėje. Čia pernai uždegtas Advento vainikas, įžiebta Kalėdų eglė, Vasario 16-osios proga suplevėsavo seniūnijos, bendruomenės ir Lietuvos vėliavos, gegužės mėnesį aikštėje buvo sutikti dviražių žygio „Golgotos keliu” dalyviai, birželį vyko įspūdingas festivalis „Obels žiedas”, minėjome Birželio sukilimo metines ir kt. Labai daug obeliečių dalyvavo šios vietos tvarkymo talkose.

 

i1i1dd7769
Vienas iš 15 Vilniaus miesto laikrodžių.

Iki aikštės darbų užbaigimo liko labai nedaug – pustrečio metro aukštyje reikia įrengti gražų laikrodį. Jo pastatymo verte daugiau nei 3 500 eurų. Obelių bendruomenė vykdydama projektą sutaupė 2500 eurų. Juos nutarta investuoti pastatant aikštėje laikrodį. Dabar yra surinkta 1000 eurų. Projekto autoriai tikina, kad svajonė būtų įgyvendinta, trūksta nedidelės sumos – tik 200 eurų. Norinčiuosius prisidėti kviečiame kreiptis į projekto vadovą Rimvydą Pupelį telefonu 8 676 26927.

laikrodis (1)

Laikrodis bus įrengtas apskritimu pažymėtoje vietoje.

Dėkojame rėmėjams: „SV OBELIAI”, savaitraščiui „Sirenos”, „Alfa Idėjos” ,
„Svaita”, Obelių lentpjūvė, ,,Ramundas GM”.

 

Mieli obeliečiai, prisidėkite prie savo miesto grožio kūrimo. Dėkojame.

Obelių bendruomenės centras

 

8 Komentarai

  1. Rasa
    Rasa 2015-08-02

    Laikrodžio tikrai reikia Obeliams. Puiki idėja! Gal galėtų projekto autoriai plačiau papasakoti apie šį projektą. Vien iš aukščio sunku įsivaizduoti, kas tai per laikrodis. Ar teisingai supratau, kad jis toks kaip Vilniuje? Kurioje aikštės vietoje jis stovėtų? Ar tai atskiras projektas, ar aikštės projekto dalis?

    • Obeliai.eu redakcija
      Obeliai.eu redakcija 2015-08-03

      Labai ačiū Rasai už komentarą ir klausimus. Atsakymus į juos parašys projekto vadovas Rimvydas Pupelis.

  2. Projekto vadovas Rimvydas Pupelis
    Projekto vadovas Rimvydas Pupelis 2015-08-04

    Laikrodis yra kiekvienos aikštės simbolis, jo buvimas miesto aikštėje vienija miesto gyventojus vieningam tikslui pasiekti. Laikrodis bus 2.80 m aukštyje, numatoma statyti prie bažnyčios tvoros, ties įėjimu į aikštę, į viršų nuo plytelėmis dengtos ribos. Jis bus matomas nuo seniūnijos, nuo kelio sandūros ties parduotuve, nuo bažnyčios šventoriaus, nuo pakylos ties bažnyčios vartais, nuo skelbimų lentos ties parapijos namais.

  3. Rasa
    Rasa 2015-08-04

    Ačiū, Rimvydai! Jau šiek tiek lengviau įsivaizduoti. Nors tokia Jūsų motyvacija manęs neįtikino 🙂 (mane bendram tikslui ne laikrodžiai vienija, o žmonės), bet sutinku, kad laikrodis reikalingas Obeliuose (ne būtinai aikštėje). Aš ten jaučiuosi per daug laiminga, nežinodama, kiek valandų 🙂 Reikėtų nusileisti arčiau realybės ir orientuotis laike 🙂 Vieta jau aiški iš Jūsų aprašymo, bet visgi man įdomu, ar jau tiksliai žinote, kokį laikrodį užsakysite? Kiek žinau, kai kuriuose Europos miestuose laikrodžius padovanoja bendruomenei ar savivaldybei kokie nors verslininkai vietoje reklamos (t.y. laikrodis turi tos kompanijos logotipą). Kompanijai 200 eurų, manau, yra nedaug. Todėl ir klausiau, ar tai aikštės projekto dalis, ar yra ankstesnio aikštės projekto dalis. Jei taip, tai tikriausiai bus kokių nors sąlygų dėl papildomo finansavimo apribojimų. O jei tai naujas projektas ir jums patogiau ne kompanijos parama, tai prieš prisidėdama norėčiau pamatyti laikrodžio viziją. Tinka ir pieštas variantas. Juk esate puikus dailininkas!
    Pagarbiai,
    Rasa

  4. Projekto vadovas Rimvydas
    Projekto vadovas Rimvydas 2015-08-05

    Laikrodis yra statomas iš sutaupytų projekto „Obelių miesto aikštė” lėšų, pridedant rėmėjų paaukotas lėšas. Laikrodis yra projekto dalis. Mūsų norimam laikrodžiui įsigyti pritrūko projekto lėšų, todėl prašėme iš rėmėjų. Didžiąją dalį lėšų finansuos ES, likusią dalį sumokės bendruomenės centras, gavęs rėmėjų lėšas. Bus statomas itališkas laikrodis. Laikrodžio visa kaina 3557,76 Eur. Šiuo metu laikrodis yra jau užsakytas, tik trūksta lėšų laikrodžio pastatymui. Laikrodžio nuotrauką įkelsime.

  5. Rasa
    Rasa 2015-08-05

    Ačiū! Tada suprantama. O aš supratau, kad laikrodis kainuoja 200 eurų… Todėl ir klausinėju, nes neįsivaizdavau, kokį laikrodį galima pastatyti aikštėje už tokią sumą. Ačiū labai už paaiškinimus ir kantrybę. Susisieksiu.

  6. Ramune
    Ramune 2015-08-05

    Ir as noreciau pamatyti kaip atrodys laikrodis uz tokia suma. Jai jis vertas tokiu pinigu, as butinai prisidesiu prie jo.

  7. Obeliai.eu redakcija
    Obeliai.eu redakcija 2015-08-05

    Dėkojame Rasai ir Ramunei už gražius sumanymus padėti. Tik neabejingų žmonių dėka gražios idėjos skinasi kelią į šviesą.
    Tikimės, kad laikrodis tikslų laiką rodys jau šią savaitę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *