Press "Enter" to skip to content

Stovykloje vaikai mokėsi įveikti gyvenimo sunkumus

Rugpjūčio 24–27 d. Obelių vaikų globos namuose vyko dieninė vasaros poilsio stovykla pagal prevencinį projektą „Tiesus kelias-5“. Šios stovyklos tikslas – motyvuoti vaikus sveikai gyventi, mokyti spręsti ir valdyti iškilusias problemas, konfliktus, ugdyti savivertę ir pasitikėjimą, stiprinti tarpusavio bendravimo įgūdžius. Jos metu vaikai dalyvavo įvairiuose užsiėmimuose. Vieną dieną vyko orientacinis žaidimas Obelių miestelyje. Sėkmingas užduoties atlikimas priklausė ne tik nuo vaikų greitumo, bet ir nuo sugebėjimo skaityti žemėlapį, pastabumo bei gero miestelio pažinimo, komunikabilumo. Vaikai net kelis kartus kreipėsi į sutiktus miestelio gyventojus, kad padėtų surasti nurodytą objektą. Atlikę užduotį visi sugrįžo pilni įspūdžių ir džiaugėsi, kad dabar jau tikrai žinos, kokios gatvės yra Obeliuose, kur yra knygnešio Juozo Zaukos namas, kokioje gatvėje namai pasipuošę tapytomis langinėmis ir kt. Smagiai laiką vaikai leido dalyvaudami komandiniuose žaidimuose, kuriuose labai pravertė matematikos, geografijos žinios, loginis mąstymas. Svarbiausia čia buvo susitelkimas ir bendras komandos darbas, nes tik nuo tuo priklauso sėkmingas užduoties atlikimas. Vaikai labai išradingai atliko užduotis, vieni kitiems padėjo, linksmai leido laiką. Po šios užduoties vaikai sakė, kad tai buvo puikus pasiruošimas naujiems mokslo metams.
Be užsiėmimų vyko ir įvairiausi žaidimai, net buvo suorganizuota Linksmoji sporto olimpiada. Vaikai lenktyniavo kas greičiau perneš su šaukštu vandenį, užmes lankų, boulinge numuš daugiau kėglių ir kt. Daug gerų emocijų sukėlė komandinis žaidimas „Įveik sunkumus“. Vaikai poromis bandė įveikti kliūčių ruožą užrištomis akimis, tik su draugų nurodymais, kaip greičiau ir saugiau pereiti „minų lauką“.
Stovyklos dalyviai paskutinę dieną vyko pramogauti į Dainuvos nuotykių slėnį, apsilankė Lajų take. Visi grįžo pilni įspūdžių ir naujų potyrių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *