Press "Enter" to skip to content

Dešimtą kartą vyko Antanašės kaimo šventė

Antanašiečiai šventė tradicinę šventę, paminėdami kaimo bendruomenės dešimtmetį.
Ji prasidėjo dailininkės Birutės Kairienės parodos „Natūralumas…“ pristatymu. Dailininkė papasakojo, kaip gimsta jos paveikslai, kas įkvepia ją kūrybai. Mėgėjiškas „Senolių“ teatras iš Obelių, vadovaujamas Aldonos Žėkienės, parodė nuotaikingą spektaklį pagal Aldonos Kazakevičienės pjesę „Kaip velnias akmenį nešė“. Jame vaidina ir šeši antanašiečiai.
Šventės atidarymas prasidėjo moterų ansambliuko, vadovaujamo Antano Paukščio, sudainuotu bendruomenės himnu. Pirmą kartą virš bendruomenės namų kiemo suplevėsavo šventinė vėliava su Vyčiu. Dvi puošnias vėliavas su įmūrytu stovu padovanojo antanašiečių Eliūnės ir Povilo Kubilių šeima. Tautodailininkė antanašietė Zita Butėnienė kaimo jubiliejinei šventei išaudė lininį rankšluostį. Bendruomenę sveikino vaikučiai, gimę prieš dešimtmetį. Netrūko svetelių, sveikinimų ir dovanų.
Visus linksmino stilizuota muzikos grupė iš Anykščių „Giminija“. Šventiniais medaliais ir dovanėlėmis buvo apdovanoti aktyviausi bendruomenės nariai, prisidėję prie bendruomenės kūrimo, jos gyvavimo. Buvo pagerbti gražiausių sodybų savininkai antanašiečiai Jolanta ir Rimgaudas Paukščiai, Jolė ir Evaldas Pugžliai, Stasiūnų kaimo gyventojai Milda ir Ričardas Mažeikiai, Rita ir Vygandas Kuliai iš Zarinkiškių kaimo.
Visiems užteko gardžios žuvienės, kurią išvirė antanašietė Elena Smalinskienė, Zofijos Vanagienės prikeptų „razavų“ blynų ir Jolės Pugžlienės virtos skanios grikių košės.
Vaikams irgi nestigo pramogų. Mažieji galėjo pajodinėti poniu, kumele Princese, pūsti muilo burbulus. Šias pramogas padovanojo ūkininkė Birutė Kairienė. Vyresni galėjo apžiūrėti šratasvydžio ir sporto klubo „Jotvingis”, vadovaujamo Aleksandro Melnikovo, ginklų parodą, pašaudyti į taikinius. Vyko smiginio varžybos. Antanašės bibliotekoje atidaryta paroda „Mano gražiausias gėlynas” (nuotraukos pasižvalgius po Antanašės ir Stasiūnų gyvenviečių namų gėlynus)
Geros nuotaikos neužtemdė ir pliūptelėjęs lietus, nuvertęs pavėsinę. Juk auksinė žuvelė negyvena be vandens..
Antanašės kaimo bendruomenės centras dėkoja visiems rėmėjams, prisidėjusiems prie gražios šventės.

Gražina Pitrėnienė, Lietuvos kaimo rašytojų Rokiškio skyriaus narė

DSC01650

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *