Press "Enter" to skip to content

Rengiamas pažintinis maršrutas po Obelių krašto laisvės kovų vietas

Praėjusių metų gruodį Rokiškio rajono savivaldybė kreipėsi į Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centrą dėl pažintinio maršruto įrengimo Obelių krašte. Rašte buvo prašoma pastatyti informacinius stendus bei nuorodas. Šio pažintinio maršruto aktualumą lemia turtinga Obelių krašto laisvės kovų istorija ir derama pagarba įprasminant istorinį atminimą. Objektus pasiūlė Rokiškio rajono savivaldybės Architektūros ir paveldosaugos skyriaus specialistė Audronė Gavėnienė aktyviai ir nuoširdžiai bendradarbiaudama su Rokiškio krašto muziejaus istorikais.
Balandžio 11 dieną Rokiškio rajono savivaldybėje vyko susitikimas su šio centro Memorialinio departamento atstovais. Jie ne tik pritarė pasiūlymui įrengti pažintinį maršrutą po Obelių krašto laisvės kovų vietas, bet pasiūlė du papildomus pažintinius maršrutus po Rokiškio rajono laisvės kovų vietas, įrengti LGGRTC lėšomis šalia istorinės atminties vietų stendus bei informacines rodykles.
Parengus informacinius maršrutus rokiškėnai vieni pirmųjų Lietuvoje turės galimybę savo krašto laisvės kovų istoriją informatyviai paminklinėse vietose pateikti atvykstantiems svečiams, į pažintinę veiklą galės įsitraukti ir istorijai neabejingas jaunimas.
Tą dieną kartu su LGGRTC Memorialinio departamento direktore Gintare Jakuboniene, Memorialinio meno ir ekspertizės skyriaus vedėja Violeta Kolonaitiene ir šio skyriaus vyriausiąja specialiste Evelina Raudyte aplankėme Obelių krašto paminklines vietas, susijusias su laisvės kovomis, parodėme paminklus, derinome informacinių stendų ir rodyklių statymo vietas.

Valius Kazlauskas
Rokiškio krašto muziejaus istorikas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *