Press "Enter" to skip to content

Reda Kiselytė. Šventės atgarsiai

Kai nurimsta renginių šurmulys, kai susiguli įspūdžiai, tuomet ant balto popieriaus lapo liejasi mintys… Dažnai galvoju, kodėl dar kartą žmogus nori sugrįžti į tas pačias erdves? Tikriausiai todėl, kad jam čia būti gera… Mintimis sugrįžtu į renginio „Nešęs šviesą Lietuvai“, skirto knygnešio, meno saviveiklos organizatoriaus, vargonininko Juozo Zaukos 155-osioms gimimo metinėms, akimirkas, Laisvės kovų istorijos muziejuje.
Ne kartą teko lankytis šiame muziejuje. Lankytoją pavergia muziejaus aplinkos jaukumas ir šiluma, o atvykę svečiai, visuomet dovanoja tokią šviesą ir naują informaciją kitiems, kad tą šviesą dar ilgai nešiojame savo širdyse.
Dažnai pamąstau ir apie tuos žmones, kurie yra nematomi. Jie ieško naujų veiklos formų, nesidrovi pasikonsultuoti su kitų sričių specialistais apie norimas įgyvendinti idėjas, stengiasi į organizuojamus renginius įtraukti kuo daugiau bendruomenės narių, nevyriausybinių organizacijų atstovų. Jie dažniausiai tylūs ir kuklūs, o kartais gal ir kitų nesuprasti.
Šiandien Lietuvai labai reikia šviesos ir susitelkimo. Tokios šviesos ir tokio susitelkimo, kokį matėme per renginį Obeliuose. Kuo žmonės pasieks gilesnes dvasios aukštumas, tuo visiems mums bus tik geriau, o svarbiausia, kad jaunajai kartai rodytume tik labai gerus pavyzdžiu. Mes visi turime prasmingo gyvenimo gaires, bet pasukus skirtingais keliais ir gairės tampa skirtingos.
Ne vieno renginio dalyvio atmintyje dar ilgai išliks jauki Laisvės kovų istorijos muziejaus aplinka, skambantys Obelių krašto saviveiklininkų muzikiniai akordai, rokiškėnų, Kaimo rašytojų sąjungos narių posmai, o Lietuvos Biblijos draugijos direktorės Vilhelminos Kalinauskienės pristatyta biblijos įrišų parodos „Ir žodis tapo kūnu“ pristatymas ir įdomus Vilniaus knygrišių gildijos pirmininko Rimo Supranavičiaus pasakojimas – edukacija dar ne vieną nuves į interneto platybes, kažką papildomai sužinoti, pasitikslinti…
Renginys baigėsi. Čia būti gera… Tad iki kitų susitikimų…

Reda Kiselytė
Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos Rokiškio skyriaus pirmininkė

Reda Kiselytė pirma iš kairės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *