Press "Enter" to skip to content

Rugpjūčio 23 dieną minėsime „Baltijos kelio“ dvidešimt aštuntąsias metines

1989 metų rugpjūčio 23 dieną, minėdami tragiškas Molotovo-Ribentropo pakto penkiasdešimtąsias metines, tuometinių sovietinių Lietuvos, Latvijos ir Estijos piliečiai rankomis susijungė į vieną bendrą per 650 kilometrų grandinę nuo Vilniaus iki Talino. Taip išreiškė valią būti nepriklausomi. Amžininkai sutartinai teigia, kad ši akcija nuoširdžiausias dvasinio pakilimo lūžis „Atgimimo“ laikmečiu. Rokiškėnų išrinktas deputatas į tuometinę SSRS AT šviesaus atminimo poetas Marcelijus Martinaitis prisimindamas „Baltijos kelio“ akciją Rokiškio krašto muziejaus istorikams kalbėjo: „Tai buvo gražiausias patyrimas ir buvimas kartu su rokiškėnais tame būryje, kada minios žmonių galvoja, sako, elgiasi kaip vienas žmogus. Bet koks tada parašytas eilėraštis būtų per silpnas. Būti kartu – buvo aukščiausia kūryba…“
2017 metų rugpjūčio 23 dieną 9 valandą nuo Rokiškio pašto vyksime į rokiškėnų stovėjimo vietą „Baltijos kelio“ akcijos metu, šalia automagistralės Vilnius-Panevėžys 115 kilometre.
Tą dieną trys istorinio „Baltijos kelio“ paminėjimo entuziastai, nesustodami nuo Talino iki Vilniaus mins dviračiais. Būdami istorinėje vietoje palaikysime šių patriotų sumanymą.
Norinčius kartu dalyvauti kviečiame asmeniniu transportu kartu vykti į Rokiškio krašto žmonėms brangią „ Baltijos kelio“ akcijos vietą.
Paminėjimo renginyje „Baltijos kelio“ akcijos vietoje taip pat dalyvaus Laisvės kovų istorijos muziejaus Obeliuose muziejininkai ir Obelių jaunieji šauliai.

Laisvės kovų istorijos muziejaus archyvo nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *