Press "Enter" to skip to content

Per Obelius praūžė „Obelinė”

Šventinis šeštadienis prasidėjo tinklinio varžybomis Obelių vaikų globos namų aikštelėje.

Muziejuje pristatyta Rimvydo Pupelio fotografijų paroda apie Obelių paminklo statybą, parodytas filmas „Išsipildžiusi obeliečių viltis – atstatytas paminklas“. Jame užfiksuotos monumento atidengimo iškilmės, vykusios birželio 22 dieną.

Vilniečiai Vytautas Butėnas ir Donatas Smalinskas papasakojo apie naują miesto interneto svetainę Obeliai.eu, pakvietė ne tik skaityti, bet ir teikti pasiūlymų, pastabų, nuotraukų ir naujienų. Aukcione buvo galima įsigyti tarptautinio plenero „Tik tapyba“ 16 darbų.

Atnaujintoje parko estradoje miesto svečiai sveikino obeliečius, Obelių krašto garbės piliečiui Donatui Smalinskui oficialiai įteiktos regalijos, koncertavo „Pandėlio balsiukai“, obeliečiai, grupės „Hits“ (Kretinga) ir „Čilinam“ iš Vilniaus. Pirmos dienos vakarą užbaigė diskoteka, vyko naktinio krepšinio ir smiginio varžybos.

Sekmadienį šv. Mišios buvo aukojamos už obeliečius ir miesto svečius.

Aukas paminklo statybai rinko Obelių bendruomenės centras, talkino Obelių gimnazijos jaunieji šauliai.

Sporto ir kultūros centro „Žalioji“ kieme seniūnijos bendruomenių kiemelių atstovai vaišino pačių pasigamintais valgiais, vyko ypač skanių obuolių pyragų konkursas, smagi loterija ir kaimo kapelų „Kukalis“ iš Raguvos ir „Linksmuolė“ iš Visagino koncertas.

Obeliuose visi linksminosi, vaišinosi, bendravo ir džiaugėsi.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *