Press "Enter" to skip to content

Sekmadienį Obelių bažnyčioje pirmą kartą vyks paramos koncertas

Lapkričio 30 dieną 13 valandą Obelių bažnyčioje pirmą kartą rengiamas adventinis  paramos koncertas.

Į Obelius atvyks buvęs ilgametis Jaunimo teatro aktorius ir režisierius Ferdinandas Jakšys ir solistė Jolanta Stumbrienė (sopranas).

Aktorius žiūrovams siūlo prisiminti vieną iškiliausių lietuvių rašytojų, žymų dvasininką ir svarbią Lietuvos kultūros asmenybę Juozą Tumą-Vaižgantą. Obeliuose svečias skaitys ištraukas iš Kosto Ostrausko monodramos „Vaižgantas“. Aktorių galima nesunkiai atpažinti iš balso, jis nestokoja geros nuotaikos ir yra pavydėtinos energijos. Visai kaip kažkada teatrališkumu garsėjęs kunigas, kurio pamokslų važiuodavo klausytis iš tolimiausių kaimelių. Nuo 1995 m. „Vaižgantas“ buvo suvaidintas daugiau nei tūkstantį kartų. Monospektaklį aktorius vaidino JAV, Liuksemburgo ir Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenėse suteikdamas tautiečiams tikrą dvasinę šventę.

Rokiškėnai, klasikinės muzikos gerbėjai jau seniai pasigedo solistės Jolantos Stumbrienės balso. Respublikinių konkursų laureatė dalyvavo  ir Lietuvos televizijos auksinio balso konkurse „Triumfo arka“. Penkis kartus į Rokiškį ji yra parvežusi respublikinio konkurso „Sidabriniai balsai“ nugalėtojos laurus. Solistė debiutavo Lietuvos profesionalių teatrų festivalio „Vaidiname žemdirbiams“ atidarymo ir uždarymo ceremonijose.

Visus kviečiame į jaukų Advento pradžios renginį.

Per renginį surinktos lėšos bus skirtos Obelių paminklo statybai.

Renginį remia Vilniaus rokiškėnų klubas „Pragiedruliai”.

 

Kviečiame į paramos koncertą.
Kviečiame į paramos koncertą Obeliuose.
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *