Press "Enter" to skip to content

Visos Aukštaitijos fotografai – vienoje parodoje

Visos Aukštaitijos fotografai – vienoje parodoje

Panevėžio fotografijos galerijoje gruodžio 19 dieną 17 val. atidaroma paroda „Aukštaitijos fotografija šiandien“. Kartu bus pristatytas ir parodos katalogas.

„Ši paroda yra išskirtinė, nes tai pirmasis projektas, aprėpiantis visoje Aukštaitijoje kuriančius fotografus. Savo fotografijas eksponuoja trisdešimt vienas kūrėjas: aštuoniolika autorių iš Panevėžio, šeši iš Biržų, trys iš Pasvalio, trys iš Rokiškio ir vienas Kupiškio atstovas“ , – sakė parodos kuratorė Marija Šileikaitė-Čičirkienė.

Parodoje dalyvauja ir kraštiečiai, išvykę gyventi į kitus miestus, daugiausia – Vilnių, bet nepraradę sąsajų su krašto kultūra ir fotografų bendruomene.

Ekspozicijai Aukštaitijos fotografai pateikė kūrinius, sukurtus per pastaruosius penkerius metus, tad parodoje matyti ne tik šio regiono fotografijos meno tendencijos, bet ir kurlink savo kūrybos erdvėje juda kiekvienas autorius.

„Šiai margai parodai apibūdinti labiausiai tinka žodis mozaika, nes parodos kuratoriai siekė ne kokio nors jos temų konceptualumo ar kryptingumo, o regiono fotografijos procesų, sąstingių ir temų įvairovės apžvalgos. Taip pat norėta pagyvinti tuos procesus, paskatinti kūrybai ir kontaktams ne vieną fotografuojantį ir nestokojantį gabumų, tačiau gan hermetiškai savo pasaulėlyje užsidariusį ir beveik netobulėjantį fotografą“, – parodos katalogo įvadiniame straipsnyje rašo biržietis fotografas ir rašytojas Alis Balbierius.

Paroda veiks iki 2015 metų sausio 25 dienos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *