Press "Enter" to skip to content

Obeliuose vyko festivalis „Nuoširdumo keliu“

 

Gegužės 7 dieną  Obelių vaikų globos namuose nuo pat ryto šurmuliavo visas būrys vaikų iš Klaipėdos, Kauno, Marijampolės, Panevėžio, Ventos, Antazavės, Molėtų  bei Utenos vaikų globos namų. Obeliečiai sukvietė į jau vienuoliktus metus organizuojamą respublikinį vaikų globos namų įstaigų menų ir sporto festivalį „Nuoširdumo keliu“. Visus pasveikino Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos Šeimos ir bendruomenių departamento direktorė Ingrida Venciūvienė, kuri įstaigas-dalyves apdovanojo socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės padėkos raštais. Su dovanomis atvyko Rokiškio rajono meras Antanas Vagonis ir administracijos direktorius Valerijus Rancevas.

Festivalio tikslas – draugystė per meną ir sportą.  Į festivalį dalyviai atvyko parengę menines programas pasirinktinai ar sintezuojant kelias meno rūšis (muzikinį kūrinį, šokį, spektaklį…), taip pat atvežė vaikų darytus dailės, fotografijos, keramikos darbus bei  įvairius rankdarbius. Šio festivalio globėjas, buvęs Obelių vaikų globos namų auklėtinis Laurynas Janulis,  įsteigė šiam festivaliui specialųjį pereinamąjį prizą – taurę už kūrybiškumą. Dalyvius pradžiugino aktoriaus Giedriaus Arbačiausko vedama kūrybinė studija, kurios metu aktorius vaikams pasakojo apie aktoriaus darbą, apie pasiruošimą pasirodymams ir kokia yra gero aktoriaus sėkmės formulė, vėliau visi kartu improvizuodami paruošė festivalio uždarymui muzikinį kūrinį.

Visi nekantriai laukė tinklinio varžybų, kuriose varžėsi 6 komandos. Vyko įnirtinga kova, bet geriausi čia buvo šeimininkai – Obelių vaikų globos namų vaikų komanda. Antrą vietą iškovojo  Antazavės vaikų globos namų komanda, o trečioji vieta aatiteko  Molėtų savarankiško gyvenimo globos namų komandai. Tinklinio turnyras buvo pradžia respublikinės vaikų globos namų spartakiados. Spartakiadai įsteigta pereinamoji taurė, kuri po varžybų buvo perduota Panevėžio A. Bandzos vaikų ir kūdikių globos namams, kur birželio 12d. vyks antra spartakiados dalis- krepšinio turnyras. Iš Panevėžio taurė keliaus į Antazavės vaikų globos namus, kur vyks futbolo turnyras. Čia, po futbolo turnyro, susumavus visų varžybų rezultatus ir išaiškės šios spartakiados nugalėtojai, kuriems ir atiteks taurė.

Festivalį vainikavo apdovanojimai ir rėmėjų dovanos. Nuoširdžiai dėkojame UAB „Lašų duona“ ir  kooperatinei bendrovei „SV Obeliai“ už dovanas, kurios pradžiugino visus festivalio dalyvius. Prizas už kūrybiškumą šiais metais atiteko tolimiausiai svečių komandai iš Klaipėdos vaikų globos namų „Rytas“.

Dar ilgai po festivalio uždarymo vaikai neskubėjo namo, linksmai šurmuliavo, žaidė futbolą, gėrė arbatą ir vaišinosi mūsų šeimynų keptais pyragais.

 

Obelių vaikų globos namų socialinė pedagogė Vida Žaržojienė

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *