Press "Enter" to skip to content

Diskutuokime. Kas pirmiau – kultūra ar kultūros namai?


Miestas, kuriame norisi gyventi

Reikia labai daug pokyčių, kad Obeliuose liktų kuo daugiau gyventojų, grįžtų išvykę, atvyktų nauji.
Juos galima suskirstyti į keletą sričių: socialiniai, kultūros, verslo, aplinkos, infrastruktūros ir kitus. Dalis jų susipina, bet dauguma gali tilpti į tuos rėmus.

Apie kultūrinius pokyčius

Obeliuose vyksta keletas didesnių renginių: „Obelinė“, armonikininkų konkursas, jaunųjų vokalistų konkursas, pleneras „Tik tapyba”, gimnazistų spektaklis, Birželio sukilimo minėjimas, proginės ir kitos šventės. Galėtų būti ir daugiau alternatyvių renginių, pavyzdžiui: eksperimentinės elektroninės muzikos festivalis-konkursas, kamerinės muzikos, džiazo festivaliai, galima atgaivinti teatrų festivalį. Reikia daugiau renginių, į kuriuos suvažiuotų svečių, nes tai įdomu, o ne tik šventė vietiniams žmonėms.
Obeliai turi pritraukti naujovių ištroškusius lankytojus.

Į kultūrinę veiklą reikėtų įtraukti kuo daugiau mokytojų, gimnazistų, buvusių pedagogų, miesto šviesuomenės, buvusių kraštiečių. Jų visų galimybės yra didžiulės.

Kultūriniams renginiams reikia išnaudoti visas istorinių ir kitų vietų galimybes. Tai gali būti miesto aikštė, parko scena, muziejaus kiemas, gimnazijos laiptai, parduotuvės aikštelė, pievelė prie malūno, Kriaunos upelės paplūdimys ir kt. Tam reikia tik atsakingų asmenų noro, kūrybos ir fantazijos. Juk Obeliai kultūros namų dar greitai neturės, todėl solidžių atlikėjų pasikviesti nėra jokių sąlygų. Gaila ir apmaudu, bet daug mažesni miesteliai jau seniai turi modernius centrus. Kiek dar reikės laukti?

O kokia pačių obeliečių nuomonė? Drąsiai rašykite, siūlykite, nesutikite, diskutuokite.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *