Press "Enter" to skip to content

Šeštadienio popietė Obeliuose prasidės fleitos muzika

Šeštadienio renginyje, skirtame įžymiojo dainininko Kipro Petrausko 130-ajam gimtadieniui, gros Marius Pupkovas – fleitininkas, pedagogas, perėmęs geriausias atlikimo ir pedagogines tradicijas iš žymių Lietuvoje ir užsienyje pedagogų. Baigęs magistrantūros studijas pas prof. V.Gelgotą aktyviai koncertuoja Lietuvoje ir užsienyje. 1997 m. garsino Lietuvos vardą dirbdamas pedagoginį ir atlikėjo darbą konservatorijoje „Mayeusis“ Vigo mieste, Ispanijoje. Šiuo metu dirba pedagoginį darbą Vilniaus
Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje, kurioje vadovauja ir diriguoja vieninteliam Lietuvoje Fleitų orkestrui. Jis kūrinius atliks net trimis fleitomis: didžiąja, bosine ir kontrabosine.

Pranešimus skaitys Rokiškio krašto muziejaus istorikė Onutė Mackevičienė, Rokiškio Juozo Keliuočio bibliotekos direktorė Alicija Matiukienė, Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos mokytoja Zita Kielienė. Prisiminimais apie gražius darbo metus buvusioje Kipro Petrausko vidurinėje mokykloje dalinsis Obelių gimnazijos mokytoja lituanistė Eleonora Šilinienė.

Kipro ir Miko Petrauskų lietuvių muzikos muziejuje saugomos gausios ir labai vertingos žymių asmenų laiškų kolekcijos. Viena iš jų – K. Petrausko laiškai žmonai Elenai, jam rašyti gerbėjų laiškai Peterburge. Juos muziejininkės Vida Bingelienė ir Aušra Strazdaitė-Ziberkienė įrašė Lietuvos radijo Klasikos programoje, dalis jų buvo publikuoti žurnale „Bravissimo“. Laiškai buvo skaitomi muziejuje rengiamuose vakaruose, išvažiuojamuose renginiuose. Dalį šių įdomių tekstų galės išgirsti ir obeliečiai.

Renginyje skambės talentingojo solisto Kipro Petrausko įdainuotos operų arijos ir liaudies dainos, muziejuje bus atidaryta šiai išskirtinei asmenybei skirta paroda, parengta iš Kauno miesto muziejaus archyvo.

Į Obelių laisvės kovų istorijos muziejų kviečiame atvykti 13 valandą.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *