Press "Enter" to skip to content

Mažųjų obeliečių akcija „Sutikime sparnuočius“

Pavasaris – gamtos atbudimo, paukštelių sugrįžimo metas. Tai žino net ikimokyklinukai. Todėl Obelių lopšelio-darželio „Boružėlių“ grupės vaikučiai, pasitikdami Žemės dieną, pakvietė savo šeimų narius būti aktyviais akcijos „Sutikime sparnuočius“ dalyviais ir sugrįžtantiems paukšteliams pagaminti naujus namelius.
Galime pasidžiaugti, kad vaikučių tėčiai ir seneliai iš tiesų pasistengė. Vienas už kitą gražesni ir įdomesni inkilėliai atkeliavo į grupę. Beliko surengti inkilų kėlimo šventę. Kovo 17-ąją vaikučiai kartu su grupės auklėtojomis dairėsi po darželio teritoriją ir rinko, į kuriuos medžius kelti inkilėlius. Ir žinot? Visiems inkilėliams sukabinti pritrūko medžių… Tad draugiškai buvo nutarta penkis inkilėlius padovanoti Obelių miesteliui. Šią idėją palaikė ir suorganizuoti antrąją inkilų kėlimo šventę padėjo lopšelio-darželio direktorė J.Garunkštienė, Obelių seniūno  pavaduotoja A. Žėkienė bei Obelių bendruomenės centro pirmininkas V. Jocys.
Ir štai, sugrįžę po šv. Velykų atostogų būrelis „Boružėlių“ grupės vaikučių, lydimi auklėtojų Kristinos Jasinevičienės ir Inos Kondratienės, jų padėjėjos Irutės Šeikuvienės, atkeliavo į miestelio parką prie Ramintos šaltinėlio kelti inkilų. Juk ir šioje gražioje miestelio vietoje mažieji dažni svečiai… Tikimės, kad naujus namelius suradę mažieji giesmininkai džiugins ne tik vaikučių, bet ir visų miestelio žmonių širdeles.
Dėkojame visiems šios akcijos dalyviams – inkilėlių gamintojams – Gabijos L., Jovilės K., Edvarduko P., Urtės S. tėčiams, Gustino J. tėčiui ir seneliui, Amelios L. seneliui. Už pagalbą juos keliant – lopšelio-darželio darbuotojams – Algiui S., Petrui B., Rolandui G., seniūnijos darbuotojui Ričardui M. Ir, žinoma – akcijos globėjams – Obelių seniūnijos atstovei A. Žėkienei, bendruomenės centro pirmininkui V. Jociui. Dėkojame Jums visiems už tai, kad  parodėte gražų pavyzdį vaikams – esame ir turime išlikti gamtos dalimi ir rūpintis ja.

Obelių lopšelio-darželio ikimokyklinio ugdymo „Boružėlių“ grupės auklėtoja Kristina Jasinevičienė

Akimirkos iš inkilėlių kėlimo šventės balandžio 5-ąją.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *