Press "Enter" to skip to content

Projektas „Draugystės tiltai“ vienijo Obelių ir Visagino moksleivius

Neseniai buvo vykdomas projektas „Draugystės tiltai“ Obelių ir Visagino mokyklose. Projekto metu buvo skatinamas mokinių tarpusavio bendravimas, tolerancija, supažindinama su naujomis vietovėmis ir jų istorija. Viena iš jų buvo Obelių laisvės kovų istorijos muziejus, kuriame moksleiviai turėjo galimybę iš arčiau pažvelgti į mūsų kraštą.

Svečiams buvo surengtos trumpos šaudymo iš lanko varžybos, kuriose dvi komandos varžėsi dėl pergalės. Puiki nuotaika trykšte tryško, tai nustebino ir Obelių muziejininką Valių Kazlauską:

„Noriu padėkoti Obelių pedagogų ir jaunimo bendruomenei už šį vykdomą projektą, kuris jungia žmogiško pažinimo tiltus. Mes jaučiamės labai laimingi, galėję prisidėti prie šios jungties. Norėjome pateikti kiek galima daugiau istorinių akcentų, kuriuos šis kraštas suteikia – tiek pokario laisvės kovų palikimą, tiek žilą senovę menančias vaizdingas apylinkes su išlikusiais istoriniais pėdsakais. Šaudymas iš lanko yra tarsi muziejaus vizitinė kortelė. Juolab mes patys ieškome rėmėjų ir galimybių įsigyti lankus. “

Šios trumpos ekskursijos metu buvo aplankyta Šilo mūšio vieta, netoliese jos esantis piliakalnis ir kitos vietovės. Po to moksleiviai keliavo į gimnaziją, kur jų laukė šilti pietūs ir nakvynė. Nepaisant kalbos barjero abiejų miestų mokinukai stengėsi kiek įmanydami bendrauti ir užmegzti naujus draugystės ryšius.

Gimnazistas Dovydas Kairys

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *