Press "Enter" to skip to content

Antanašėje vyko įdomus susitikimas su krašto apsaugos savanoriais

Antanašės bibliotekoje-bendruomenės namuose vyko susitikimas-diskusija su KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės 506-osios lengvosios pėstininkų kuopos vadu kapitonu Sergejumi Afanasjevu.

Viena iš šio renginio iniciatorių, Antanašės bibliotekos vedėja Ritė Gernienė pasakojo, kad bendruomenė atsakingai ruošėsi susitikimui, kvietė kartu prisidėti kuriant programą, aktyviai dalyvauti diskusijose. Į organizacinę veiklą aktyvi bibliotekos vedėja įtraukė ir Laisvės kovų istorijos muziejaus muziejininkus. Pilna bendruomenės salė susirinkusiųjų liudijo pilietišką Antanašės gyventojų požiūrį į krašto gynybą. Salės erdvėse išsiskyrė gausus jaunimo būrys, dėvintis aprangą su jaunojo šaulio atributika. Tai Obelių jaunųjų šaulių vadovės antanašietės Jolantos Paukštienės kartu renginyje dalyvavęs jaunimas.
Antanašės bibliotekos ir bendruomenės namų erdvės pavirto ekspozicinėmis, kuriose istorikė, žurnalistė, Seimo nario Raimundo Martinėlio padėjėja Lina Dūdaitė-Kralikienė pristatė fotografijų parodą apie Vyčio Apygardos 5-osios rinkinės 506-ąją pėstininkų kuopą. Bendruomenės namų salėje gausiai susirinkusiai auditorijai kuopos vadas kapitonas Sergejus Afanasjevas nuoširdžiai ir įtaigiai pristatė KASP veiklos ypatumus, akcentuodamas kariuomenės ir visuomenės bendruomeniškumą. Buvome sužavėti Obelių gimnazijos vienuoliktoko, Antanašės gyventojo Dovydo Kairio akademiniu ir išsamiu pranešimu apie propagandos grėsmes virtualioje erdvėje. Šio gimnazisto suprantama ir įtaigia forma parengtas pristatymas, muziejininkų nuomone, galėtų būti pateiktas jaunimui rajono mokyklų bendruomenėse. Antanašės bendruomenė gali pelnytai didžiuotis pilietiškomis ir aktyviomis asmenybėmis: Dovydu Kairiu, Jolanta Paukštiene ar Rite Gerniene.
Susirinkimo metu muziejininkas, buvęs partizanas Andrius Dručkus papasakojo apie Laisvės kovų istorijos muziejaus bendradarbiavimą su 506 pėstininkų kuopa ir kartu nuveiktus darbus – organizuojamas istorinės atminties pamokas ir renginius jaunimui, atstatytus bunkerius kartu su kariais savanoriais, i priminė, kad muziejaus ekspozicijoje garbingą vietą užima Lietuvos kariuomenės kario uniforma, kuri buvo dėvima kario misijoje Afganistane. Šią asmeninę relikviją, muziejui dovanojo kuopos vadas kapitonas Sergejus Afanasjevas.
Renginio-diskusijos numatytos kelios valandos greitai prabėgo ir klausantis savanorio Vytauto Statulevičiaus armonika atliekamų melodijų. Jautrios ir nuoširdžios eilės apie Tėvynę, skaitomos poetės, Antanašės bendruomenės narės Gražinos Pitrėnienės buvo prasminga renginio tąsa, susirinkusieji pasveikino būsimą karį antanašietį D. Zauką, dar šį pavasarį pradėsiantį kario tarnybą Pabradėje, kareiviško maisto degustacija ir diskusijos prie kavos ar arbatos puodelio suartino visus renginio dalyvius.
Manome, kad šis susitikimas gali būti pavyzdys kitoms bendruomenėms, ieškančioms galimybių stiprinti kariuomenės ir visuomenės bendrystę.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *