Press "Enter" to skip to content

„Obelinės” tradicijos ir naujovės – idėjų fabrikas, greito atsakymo (QR) kodo pristatymas ir spalvingi namukai su įdomiomis nuotraukomis ir netikėtais prizais

Šiais metais „Obelinė” tradiciškai bus švenčiama tris dienas: pagrindinis koncertas vyks miesto parke, veiks mugė, tautodailininkų darbų paroda-pardavimas, vyks Obelių lopšelio-darželio auklėtinių obuolinių gardumynų pristatymas, žvejų varžytuvės, naktinio krepšinio 3×3 turnyras, smiginio varžybos, rajoninis vokalinių duetų ir tercetų konkursas „Skambėk, Obelija“, šventė baigsis tradiciniais „Obuolių pyrago“, „Obuolių gėrimo“, „Obuolių patiekalų“ konkursais. Obeliečiai turi 6 krašto garbės piliečius: Romą Kundelį, Alfredą Gaudzę, Irmantą Kubilių, Donatą Smalinską, Aldoną Žėkienę, Aldoną Skvarnavičienę. Šiais metais juo tapo Rimvydas Pupelis, jam per šventę bus įteiktos regalijos.
Ši išskirtinė šventė vyks jau penkioliktą kartą, todėl miesto erdvėse svečiai galės prisiminti anksčiau vykusius renginius. Muziejininkai ir bibliotekininkai kuria parodą, kurioje galima rasti ne tik jubiliejinės „Obelinės” akcentų, bet ir Obelių architektūros fragmentų. Obeliečiai gali dalyvauti pažintiniame žaidime ir nustatyti vieno ar kito statinio buvimo vietą. Daugiausiai sugebėjusio nustatyti miesto fragmentų laukia rėmėjų dovanos. Viena iš jų – Rokiškio krašto muziejaus muziejininkų dovanojama knyga „Įdomiausios kelionės”.

Pirmą kartą obeliečiai savo drąsias lūkesčius, norus ir svajones apie miesto ateitį pasakos muziejuje vyksiančiame konkurse „Idėjų fabrikas“. Renginio sumanytojas kraštietis Vytautas Butėnas kviečia registruotis ir aktyviai dalyvauti.

Po knygos pristatymo 15 valandą visi rinksis prie monumento miesto kapinėse. Čia prie informacinės lentos bus pritvirtintas greito atsakymo (QR) kodas. Renginio dalyviams bus pademonstruota, kaip mobiliuosiuose telefonuose turint atitinkamą programėlę galima labai paprastai klausytis įdomios filmuotos medžiagos apie paminklą Birželio sukilimo dalyviams ir sovietinio teroro aukoms.
Muziejaus renginiuose dalyvaus Algis Kazulėnas, Andrius Dručkus, Valius Kazlauskas, Donatas Smalinskas, Vytautas Butėnas, Jolanta Paukštienė, Dovydas Kairys, ištraukas iš knygos skaitys Obelių gimnazistai, gros ir dainuos Rokiškio vaikų muzikos mokyklos mokytoja Laima Bieliūnienė.

Laukiame Jūsų visų!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *