Press "Enter" to skip to content

Spalvų virtuozo Rimvydo Pupelio paveikslai – lyg maži spektakliai

Vakar „AP galerija“ pakvietė Obeliuose kuriantį dailininką Rimvydą Pupelį į Vilnių susitikti su meno gerbėjais. Itin ryškių spalvų darbus, sukurtus šiais metais, bus galima pamatyti tik keletą dienų salone „Vadasiga“. Renginyje viešėjo ir menininko darbais džiaugėsi Vilniaus rokiškėnų klubo „Pragiedruliai” pirmininkas Algis Narutis, kraštiečiai Donatas Smalinskas, Vytautas Butėnas su sūnumi Gediminu, buvusi mokytoja Liumina Šlėvienė su vyru Sigitu, būrys parodų lankytojų.

Kūryba padeda susivokti ir suteikia pilnatvę

Septintasis parodų ciklo „Susitikimai su dailininkais“ renginys kviečia susipažinti su spalvų virtuozo Rimvydo Pupelio darbais. Penkių dienų parodoje (lapkričio 27 – gruodžio 2) karaliaus figūrinė tapyba. Parodoje eksponuojamas 21 darbas.

„Savo kūryboje išmokau vengti socialinių problemų ir moralizavimo. Tiesiog man įdomu tapyti. Gyvenu žmonių pasaulyje, jie kuria ir naikina savo idėjas, žmonės keičiasi viduje greičiau, nei rudeninis lapas nukrenta nuo medžio. Kaip aš galėčiau atsisakyti tokio motyvo, tokios gilumos?“ – sako dailininkas.

Rimvydas Pupelis yra ne tik tapytojas – jis kuria scenografijas, fotografuoja, rašo eiles, rengia originalius meninius projektus, plenerus. Menininkui kūryba padeda susivokti šiame margame žmonių pasaulyje, o gyvenimas yra tapęs kūryba – nuo gyvenimo tėkmės sampratos iki tapybos. Dailininkas prisipažįsta, kad tik per kūrybą kasdieniame gyvenime gali pajusti gyvenimo pilnatvę bei džiaugsmą.

Būtinumą tiesti tiltus tarp menininkų ir žiūrovų pabrėžia „AP galerija“ parodų organizatorė Vilma Jankienė: „Menas gerina imuninę sistemą, todėl kviečiame visus kuo dažniau lankytis parodose ir išsirinkti kūrinių į savo namus. Susitikimuose su dailininkais užsimezga puikūs dialogai tarp žiūrovų ir dailininkų. Toks tikslas ir yra – žmonės „atranda“ jiems reikalingus kūrinius ir gali juos įsigyti. Tai labai svarbi meno egzistavimo grandinės dalis.“

Dailininkas drąsiai renkasi ryškias spalvas ir ekspresiją

Rimvydo Pupelio tapyboje dominuoja ryškios spalvos, atskiros figūros arba figūrų kompozicijos, ekspresyvios veidų geometrinės formos. Laužydamas realybės vaizdavimą po gabalėlį dailininkas viską sujungia konstrastingais spalvų deriniais. Kubizmo stilius leidžia geriau pajausti žmonių gyvenimo situacijų, charakterių įvairovę. Spalvos žiūrovus įtraukia į jausmų ir nuotaikų pasaulį, paveikslo visuma – tai lyg mažas spektaklio siužetas. Jame nėra politikos ar filosofinių apibendrinimų, bet netrūksta gerai visiems suprantamų įvairių gyvenimo simbolinių prasmių.

Vilma Jankienė

Parodos organizatorius „AP galerija“, Vilnius

Parodos pradžia lapkričio 27 d.17 val. 30 min. (veiks iki gruodžio 2 d.).

Parodos vieta Vilnius, J. Jasinskio g. 16B, verslo centre „Victoria“, baldų salonas „Vadasiga“.

Maloniai kviečiame apsilankyti!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *