Press "Enter" to skip to content

„Maisto banko“ akcija: žmonių atviros širdys ir neabejingumas vienas kitam

Spalio 17-18 dienomis Lietuvoje po prekybos centrus „IKI“, „MAXIMA“ ir „RIMI“ pasklis tūkstančiai savanorių kviesdami tautiečius prisidėti prie „Maisto banko“ akcijos.

Kaip savanoriai  joje dalyvaus ir Obelių gimnazijos jaunieji šauliai, vadovaujami Jolantos Paukštienės.

Skurdžiai gyvenantiems žmonėms bus prašoma paaukoti ilgai negendančių maisto produktų: kruopų, makaronų, aliejaus, miltų, konservų ir kt.  Akcija vyks 73 miestuose ir miesteliuose.

Pasak „Maisto banko“ direktoriaus Vaidoto Ilgiaus, pastebimas vis didesnis aktyvumas. Pavasarį sulaukta rekordinių skaičių: akcijai paaukota maisto už daugiau nei 1 milijoną litų, o dosnumu su kitais dalijosi daugiau nei 123 tūkstančiai žmonių. Tai skaičiai, už kurių – pačių tikriausių žmonių atviros širdys ir neabejingumas vienas kitam.

Visas akcijoje suaukotas maistas bus išdalintas skurdą patiriantiems, kurių Lietuvoje, pasak oficialiosios statistikos, apie 610 tūkstančių.

„Ragindami prisijungti prie „Maisto banko“ akcijos, mes vėl beldžiamės į dosnių žmonių širdis, kuriems „ne tas pats“ dėl šalia skurstančiųjų“, –  kviečia „Maisto banko“ akcijos nacionalinis koordinatorius Modestas Bastys.

Parengta pagal www.maistobankas.lt 

Akcija-2014-ruduo-200x75mm-1024x383

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *