Press "Enter" to skip to content

Antanašėje policijos pareigūnai mokė saugiai elgtis kelyje

  Spalio 31 d. vaikai, jaunimas ir senjorai aktyviai rinkosi į Antanašės biblioteką -bendruomenės namus, kur vyko  popietė ,,Noriu būti saugus‘‘.

Bibliotekininkė, bendruomenės pirmininkė Ritė Gernienė pristatė svečius. Renginyje dalyvavo Rokiškio rajono policijos komisariato Obelių apylinkės inspektorius Andrius Smalstys, pareigūnė Agnė Macijauskaitė, inspektorė (nepilnamečių reikalų) Nina Kovaliūnienė. Pareigūnė papasakojo apie policijos darbuotojų sunkų ir atsakingą darbą, priminė saugaus elgesio gatvėje ir viešose vietose taisykles, paaiškino, kokie pavojai gali kilti kasdien, kaip jų išvengti. Visi buvo supažindinti su nuobaudomis, kurios yra taikomos asmenims, pažeidžiantiems bendrąją tvarką ir nesilaikantiems įstatymų, supažindino, kaip nešioti atšvaitus, kuriuos dovanoja Lietuvos automobilių kelių direkcija, kad jie būtų visiems matomi tamsoje. Ji priminė naujus eismo saugumo taisyklių keliuose reikalavimus dviratininkams ir siūlė juos vykdyti.

  Patikrinome vaikų ir jų tėvelių, jaunimo, senjorų saugaus eismo žinias ir priminėme, kad būtina sustabdyti eismo pažeidėjus, kol neįvyko nelaimė. Visi supratome, kad ši veikla svarbi visiems gyventojams ir būtina nuolat galvoti apie atsakomybę ir saugų elgesį keliuose. Liko tik įsiminti, kad kasdien būtume atidūs, matomi keliuose bei gatvėse, kad skaudžios nelaimės niekad neaptemdytų mūsų gyvenimo.

Policijos inspektorius Andrius uždavė daug klausimų saugaus eismo tema.  Atsakymus dar konkrečiau komentuodavo popietės dalyviai. Aktyviausi buvo Gustas Kligys, Žygimantas Ragelis ir Jurgis Barkauskas. Jie gavo dovanų  kelių  atšvaistus.

Atsisveikindami pareigūnai visiems linkėjo drausmės, atsakomybės, saugumo ir sveikos gyvensenos, padovanojo bibliotekai keletą knygučių apie policijos darbą ,,Susipažinkime: policija‘‘ ir kelių maketą pradinių klasių konkurso ,,Šviesaforas‘‘ dalyviams mokyti.
Dėkodama už įdomiai ir turiningai praleistą laiką, įgytas naudingas žinias, bibliotekininkė padovanojo savo kraštiečių Gražinos Pitrėnienės ir Albino Sakapilvio knygas, linkėjo daug stiprybės ir ištvermės  nelengvame darbe.

Popietė  užtruko ir niekas nenorėjo skubėti namo: mažiausi popietės dalyviai apžiūrėjo policijos automobilį, pareigūnai parodė vaikams, kaip atrodo antrankiai, pademonstravo policijos mašinos veikiančią sireną, vylėsi, kad bus daugiau tokių susitikimų.

Šiuo renginiu bendruomenės gyventojams akcentuota, kad spalis yra saugaus eismo mėnuo.

Ritės Gernienės tekstas ir nuotraukos.  
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *