Press "Enter" to skip to content

Vaikų globos namuose skambėjo pasakos

Obelių vaikų globos namai jau ketvirtus metus dalyvauja Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos socialiniame projekte „Į vaikų globos namus – su knyga“. Projekto tikslas –  atkreipti dėmesį, kad vaikų globos namuose augantiems vaikams reikalinga ne tik materiali parama, bet ir individualus  dėmesys, rūpestis, šiltas bendravimas.

Vaikų namai šia proga surengė popietes, skirtas paminėti Tarptautinę vaikų knygos dieną. Balandžio 1 d. minint  210-ąsias didžiojo danų pasakininko Hanso Christiano Anderseno gimimo metines buvo surengta viktorina iš rašytojo kūrybos bei  biografijos detalių.  Viktorinoje smagiai dalyvavo tiek maži, tiek dideli.

Vėliau vaikai dalijosi įspūdžiais apie skaitytas knygas, žiūrėjo pasakų ekranizacijas.  Balandžio 2 d. prie gražios iniciatyvos prisijungė Obelių bendruomenės „Senolių” klubo atstovės. Jos  vaikams vaidmenimis skaitė Petro Cvirkos Nemuno šalies pasakas. Tai paliko neišdildomą įspūdį ne tik vaikams, bet ir darbuotojams. Dėkojame „Senolių” klubui už suteiktas šiltas akimirkas ir tikimės, kad klubo nariai dar ne kartą aplankys vaikus nešini pasakų knygomis.

Vida Žaržojienė
Obelių vaikų globos namų soc. pedagogė

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *