Press "Enter" to skip to content

Vaišingieji obeliečiai šventė įdomiai, linksmai ir išradingai (papildyta)

Praėjusį savaitgalį obeliečiai stengėsi parodyti savo kūrybingumą, išmonę, svetingumą. Sudaryta šventės programa stebino renginių gausa ir įvairove. Atvykę svečiai galėjo rinktis, kaip geriau praleisti laiką: sportuoti, šokti valsą, žiūrėti spektaklius, koncertus, susitikti su įžymiais žmonėmis, aplankyti parodas, eiti į ekskursiją, stebėti degančias skulptūras ar vaišintis seniūnijos bendruomenių pagamintais gardėsiais.

Muziejuje atidaryta žygio „Golgotos keliu“ nuotraukų paroda. Apie tradicinį renginį pasakojo Valius Kazlauskas, Jūratė Čypienė, Dijana Meškauskienė ir Algimantas Kuolas. Specialų leidinį apie Obelių lankytinas vietas galėjo įsigyti visi dalyviai.

Svetainės Obeliai.eu administratoriai Vytautas Butėnas ir Donatas Smalinskas papasakojo naujienų rengimo sunkumus, pasidžiaugė gausiu talkininkų būriu ir pakvietė visus rašyti. Obeliečiai nustebino nuoširdžiais sveikinimais specialiai svetainės gimtadienio proga iškeptu tortu, gardžiai įdarytais obuoliais ir kitais skanėstais.

Gausus būrys norinčiųjų vyko į įdomią ekskursiją po miestą. Profesionalus gidas Valius Kazlauskas stebino savo istorinių žinių gilumu, faktų pateikimu, mokėjimu sudominti klausytojus. Apie muziejų pasakojo Andrius Dručkus, aikštės ornamentus aiškino dailininkas Rimvydas Pupelis, klebonas Laimonas Nedveckas priminė bažnyčios istoriją, paminklo Mokytojui fundatorius Jonas Sirvydis prisiminė idėją pagerbti mokytojus, už paramą dėkojo paminklo sukilėliams atstatymo darbų iniciatorius Donatas Smalinskas, direktorius Jonas Bulovas parodė suremontuotas ir atnaujintas gimnazijos patalpas, lietuvių kalbos mokytoja Eleonora Šilinienė prisiminė savo darbą senojoje mokykloje. Dviejų valandų pažintinė kelionė baigėsi vaišėmis malūne.

Nuoširdi padėka Rokiškio krašto muziejaus istorikui Valiui Kazlauskui už profesionaliai parengtą ekskursiją po Obelių praeitį ir dabartį. Tai buvo nuostabi proga obeliečiams daug sužinoti apie savo gimtinę.
Už vaišingumą ir šiltą priėmimą dėkojame kavinės „Svaja” direktorei Aldonai Kanopienei.

Ingridos Kujelės, Simono Adomavičiaus ir Donato Smalinsko nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *