Press "Enter" to skip to content

Smagi trečiokų popietė Antanašės bibliotekoje

Lapkričio 17 d. Antanašės bibliotekoje vyko garsiniai knygų skaitymai „Knyga – laiptelis į draugystę“, skirti dvidešimtajai Šiaurės šalių bibliotekų savaitei. Pas mus svečiavosi Obelių gimnazijos trečiokai kartu su auklėtoja Milda Ščerbickiene. Susėdę ant pagalvėlių vaikučiai garsiai skaitė ištraukas iš Šiaurės šalių autorių knygų. Mūsų krašto kūrėja Gražina Pitrėnienė paskaitė savo kūrybos eilėraščių, skirtų vaikams. Kartu vaidinome autorės sukurtą eiliuotą pasaką „Kur gyvena pasakėlės“. Vaikai buvo ir aktoriai, ir skaitovai.
Kitas etapas – susipažinti su miriorama. Vaikai ėmėsi kūrybinio darbo. Nupiešti pasirinktą pasaką nebuvo taip lengva, kaip iš pradžių atrodė. Vyko daug diskusijų, pasitarimų. Kiekvienas piešė tam tikrą etapą, sekė siužetą, aptarė spalvas.
O tada pamatė galutinį rezultatą. Miriorama vaikams paliko įspūdį. Tai, kas buvo tik piešiniai, dabar įgavo gyvybės. Mažieji skaitytojai pabandė patys pasekti pasaką, naudodami mirioramą. Kiekvienam norėjosi pasukti savo „filmą“. Pagaliau nusprendė, kad galima šią pasaką, naudojant mirioramą, paversti tikru spektakliu su veikėjų balsais, garsiniais intarpais. Miriorama vaikams tapo smagiu atradimu.
Žvarbią dieną sušilę nuo arbatos, pasivaišinę medumi, pažaidę stalo futbolo žaidimą mažieji bibliotekos svečiai grįžo į Obelius.

Ritė Gernienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *