Press "Enter" to skip to content

Bibliotekoje veikia Vandai Juknaitei skirta paroda ,,Keliai veda ten, kur šaknys“

Ši paroda skiriama kraštietės prozininkės, dramaturgės, eseistės Vandos Juknaitės-Baltrūnienės 65-erių metų jubiliejui.

 Rašytoja gimė 1949 m. lapkričio 28 d. Rokiškio rajone, Papiliuose.

Tai jautri, pastabi asmenybė, savo  darbuose aprašanti socialines problemas, kviečianti diskutuoti apie svarbiausias humanistines vertybes – atsakomybę ne tik už save ar kitą žmogų, bet ir už visą pasaulį, apie žmogaus vertę, meilę, pareigą. Jos kūriniuose atsispindi tamsesnioji visuomenės pusė – ,,nužemintųjų“ ir nuskriaustųjų, sergančių, kenčiančių likimai. Tekstuose gausu detalių ir nutylėjimų, kurie sukuria stiprią emocinę įtaigą. Rašytoją jaudina ir vaikų likimai permainų visuomenėje, žmonių susvetimėjimas.

  Vanda Juknaitė dėsto Lietuvos edukologijos universitete. Jos kūryba išversta į anglų, latvių, lenkų, švedų, vokiečių ir kt. kalbas. Ją išgarsino romanas ,,Šermenys“. Ji – nacionalinės premijos laureatė, apdovanota Juozo Paukštelio, Žemaitės, Juozo Grušo, G.Petkevičaitės-Bitės, Juozo Keliuočio, Lietuvos Respublikos Vyriausybės meno ir kt. premijomis.

 Parodoje yra jos knygos ,,Ugniaspalvė lapė“, ,,Šermenys“, ,,Stiklo šalis“, ,,Išsiduosi. Balsu“, ,,Tariamas iš tamsos“, ,,Saulėlydžio senis“.

Apie Vandą Juknaitę buvo rašoma ir Rokiškio viešosios bibliotekos leidžiamame žurnale ,,Prie Nemunėlio“.

Obelių bibliotekos parodos fragmentas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *