Press "Enter" to skip to content

Filosofas Leonidas Donskis: „Nedalyvavimą rinkimuose galima prilyginti politinei emigracijai, gyvenimui negyvenamoje saloje savo paties valstybėje.”

Jau rytoj rinksime rajono merą ir savivaldybės tarybą. Pasinaudokime savo teise ir pareiga rinkti pačius geriausius. Pateikiame keletą filosofo, buvusio europarlamentaro, humanitarinių mokslų daktaro Leonido Donskio minčių.

Artėjančiuose savivaldos rinkimuose mes visi – tiek rinkėjai, tiek mandato siekiantys politikai – turime dar vieną galimybę pademonstruoti, kad pasitikėjimas ir atsakomybė – ne tušti žodžiai, o fundamentalus demokratinio proceso pagrindas.

Nedalyvavimą rinkimuose galima prilyginti politinei emigracijai, gyvenimui negyvenamoje saloje savo paties valstybėje. Turime suteikti savo pasitikėjimo mandatą tiems, kurie juo atsakingai naudosis, kurie yra ištikimi liberaliosios demokratijos vertybėms: tikėjimui žmogumi ir jo pasirinkimo galia, jo laisvei savarankiškai daryti sprendimus ir atsakingai kurti savo paties, savo miesto, savo šalies ateitį.

Nebalsuojantys piliečiai patys savo noru atsisako dalyvauti valstybės valdyme, jie patys paleidžia iš savo rankų tuos kontrolės instrumentus, kuriuos jiems suteikia demokratija. Tad sykiu jie netenka ir moralinės bei politinės teisės kritikuoti santvarkos, valstybės bei sprendimus priimančių politikų.

Seniūnija
Obelių seniūnija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *