Press "Enter" to skip to content

Organizuojamas dviračių žygis po Obelių apylinkes

Gegužės 17 d. rajono visuomenė kviečiama dalyvauti ketvirtame žygyje „Golgotos keliu“ Partizanų pagerbimo, Kariuomenės ir visuomenės vienybės dienai paminėti ir 1949 m. trėmimų 66-osioms metinėms atminti.

Pirmą žygį 2012 m. surengė Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos Rokiškio rajono skyriaus vadovė Jūratė Čypienė. Aplankyti laisvės kovų ir žūčių vietas įkvėpė jos tėčio knyga „Golgotos keliu“, kurioje aprašomos rokiškėnų, nepaklususių sovietinei valdžiai, žudymų ir kankinimų vietos. Pirmame žygyje dalyvavo apie 70, antrame ir trečiame – daugiau nei 80 jaunųjų rokiškėnų.

Šiais metais dviratininkų kelias drieksis po Obelių apylinkes. Numatoma keliauti nuo Rokiškio Skemų kryptimi, nors dalis šio maršruto yra žvyrkelis.

Žygio maršrutas pradedamas prie neseniai atstatyto paminklo Birželio sukilimo dalyviams ir sovietų aukoms, pasiekiamas Vaičėnų kaimas, Obelių šilo mūšio vieta ir grįžtama prie Obelių istorijos muziejaus. Visi dalyviai bus vaišinami kareiviška koše.

Iš šios vietos dalyviai organizuotai bus parvežami namo, dviratininkų koloną lydės policijos ekipažai.

Išsamų informacinį leidinį apie lankytinas vietas parengė Rokiškio krašto muziejaus darbuotojas istorikas Valius Kazlauskas.

Kviečiame visus obeliečius prisijungti prie šio įdomaus ir prasmingo renginio.

GOLGOTOS KELIU

 

2 Komentarai

  1. Donatas
    Donatas 2015-04-14

    Labai ačiū Ievai už įvykio priminimą. Galiu patvirtinti, kad ji ir Simonas tikrai važiavo iš Obelių iki Rokiškio, vėliau dar ir į Juodupę. Man buvo suteikta galimybė papasakoti apie Birželio sukilėliams pastatytą paminklą, visus dalyvius pakviesti į Obelius, į būsimą dviračių žygį. Renginys buvo įdomus ir puikiai organizuotas. Dėkui Jūratei Čypienei, Valiui Kazlauskui, Dijanai Meškauskienei ir visiems organizatoriams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *