Press "Enter" to skip to content

„POEZIJOS PAVASARIS” kviečia į Kriaunų seniūnijos Margėnų kaimą

images

Gegužės 29 d. 17 val.

Strazdo skaitymai „Tiešijimai gražioms giesmelėms“ prie paminklinio akmens   Antanui Strazdui Margėnuose (Kriaunų seniūnija): poezijos išklausymas ir spektaklis pagal Sigito Gedos poemą Strazdas“ (režisierius Jonas Buziliauskas)      

Veikiantieji asmenys

 Birutė Grašytė 

Juk būna kartais, kad ne tik kūną, bet ir dvasią apninka iš kažin kur atsiradę nereikalingi ir gyvenimą sunkinantys kilogramai. Geriausia dieta jiemsrašymas. O tada jau gali ir skristi, kai esi lengvas.

Gimiau 1992 metais, augau Tauragnų miestelyje (o dar tiksliau – Grašių kaime), baigiau LEU lietuvių filologijos bakalaurą, nagrinėjau Jono Strielkūno poeziją. Šiuo metus studijuoju VU I literatūros antropologijos ir kultūros magistro kurse, dirbu interneto dienraštyje bernardinai.lt  kultūros ir jaunimo temų redaktore/žurnaliste beigi rašau eilėraščius.“

Darius Jurevičius poetas, fotografas, audiovizualiųjų menų specialistas, mėgstantis naudoti daiktus ne pagal tikrąją jų paskirtį – atliekamosios poezijos propaguotojas:)) sleme, nunu, fotografijoje ir kituose dalykuose mirkstantis.

Rimantas Kmita –  poetas, humanitarinių mokslų daktaras. Šiuolaikinės literatūros skyriaus mokslo darbuotojas. Prahoje skambėjo jo šiaulietiška proza, Leipcige – eilės lietuvių ir vokiečių kalbomis, o šiuo metu Jungtinėse Amerikos Valstijose, Mineapolyje, Čikagoje ir Vašingtone, pristatoma naujausia Lietuvos kultūros instituto išleista anglakalbė lietuvių poetų antologija „How the Earth Carries Us. New Lithuanian Poets”, kurioje – ir poeto Rimanto Kmitos kūryba.

Ričardas Šileika –  poetas, kultūros apžvalgininkas, fotografas, eseistas, miniatiūristas, eksperimentalistas.

Šiemet dešimties metų jubiliejus kaip kolekcionuoju smėlį. Šiemet dešimties metų minėtuvės mano pirmajai ir kolei kas vienintelei iškastai duobei Druskininkuose. Geležėles nuolankiai ir sėkmingai teberenku. Įkūriau NTKP (Nacionalinį tupėjimo kilnojamąjį punktą) ir vykdau jo veiklą. Rašau atvirlaiškius ir sms’us. Esu įplaukęs į Kriauną.“

Besiklausantys ir pritariantys:

Lietuvos rašytojų sąjunga

Rašytojų klubas

Rokiškio rajono savivaldybės J. Keliuočio viešoji biblioteka, Kriaunų ir Lašų bibliotekos

Rokiškio rajono literatų klubas „Vaivorykštė“

Kriaunų seniūnija

Lašų žemės ūkio bendrovė

Kunigo švietėjo Jono Katelės labdaros ir paramos fondas

Dailininkas Rimvydas Pupelis

„Gimtasis Rokiškis“

Kriaunų bendruomenė

Kriaunų pagrindinė mokykla

 

Kviečiame visus atvykti. 

 

 

 

                        

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *