Press "Enter" to skip to content

Vyko kūrybinė vaikų poilsio stovykla „Ir aš esu…“

Rugpjūčio 10–14 d. penkiolika Obelių vaikų globos namų dalyvavo septintus metus vykusioje vasaros poilsio stovykloje „Ir aš esu…“.
Joje veikė kūrybinės dirbtuvės, kuriose vaikai piešė, lipdė, vaidino, šoko, dainavo, patys kūrė scenarijus, kostiumus savo vakaro pasirodymams- minispektakliams. Su scenos menu vaikai artimiau susipažino lankydamiesi Lėlių namuose Bajoruose. Teatro režisierė Nijolė Čirūnienė ir Dalia Zemelienė pasakojo ir parodė vaikams lėlių spektaklių kūrimo paslaptis: kaip ir iš ko gimsta lėlės, kaip su jomis reikia vaidinti, iš ko jos daromos, kokių stilių būna.
Vaikai buvo sužavėti, kad iš paprastų medžiagų galima sukurti tokias įspūdingas lėlės, kurios tik paėmus rankas atgyja ir pasakoja savo istoriją. Visi turėjo galimybę pabandyti pavaidinti su lėlėmis.
Vaikai dalyvavo Rokiškio krašto muziejaus edukacinėje programoje „Medžiotojo Roko pasakojimai“. Labiausiai patiko šaudymas iš lanko. Pasitreniravę su lankas, toliau savo akies taiklumą išbandė Rokiškio sporto centro šaudykloje. Kaip treneris Saulius Kublickas sakė, kad taiklesnės yra moterys, todėl geriausiaipasirodė merginos. Sugrįžę į stovyklą vaikai dalyvavo modelino lipdymo dirbtuvėse, pasigamino po mažą suvenyrą. Vieni lipdė miške pamatytą kirmėlytę, kiti gėlės, dar treti kūrė kompozicijas. Dailės užsiėmimo metu lengvai liejosi akvarelės spalvos, atgaivindamos stovyklos akimirkas, patirtus įspūdžius. Iš piešinių buvo surengta darbų parodėlė, kuri džiugino pačius vaikus ir svečius.
Stovykla nepraėjo be judriųjų užduočių ir maudynių. Kiekvieną laisvą minutę vaikai treniravosi ir ruošėsi lankų mėtymo ir badmintono varžybos. Kiekvieną vakarą vaikai dainavo, šoko, o stovyklos pabaigą vainikavo koncertas draugams, kuriuos susirado stovyklos metu, ir poilsiautojams.
Stovyklą organizavo Daiva Kundelienė ir Vida Žaržojienė.

One Comment

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *