Press "Enter" to skip to content

„Latvijos dailininkams dėkoju už mano kūrybos pripažinimą“

Tai mano antra kūrybinė išvyka į Latviją. Gegužės mėnesį buvau Rėzeknės mieste, o rugsėjį dalyvavau Latvijos dailininkų profesonalų kūrybinėje stovykloje-plenere, vykusiame Latgalės krašte, Kraslavos savivaldybėje. Susirinko dailininkai iš Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos. Tai yra ilgiausiai vykstantis profesionalių dailininkų pleneras, pradėtas rengti prieš 35 metus. Jo sumanytojai buvo Osvaldas Zvejsalniekas ir Jazepas Pigoznis.

Man buvo labai didele garbė dalyvauti tokiame renginyje. Vykau kurti, tapyti, praplėsti savo tapybos technikos ribas, patirti naujų kūrybinių impulsų tapant gamtoje, tapyti ir mąstyti spalvomis, praplėsti spalvos pustonių skalę, ištobulinti potėpio vizualumą, perteikti dinaminę sustingusios realybės tėkmę. Buvau pasirengęs kūrybiniam eksperimentui ieškoti sankirtos tarp fragmentinio, jau mano įvaldyto stiliaus, ir panoraminių peizažų vaizdavimo būdo. Turėjau tikslą nutapyti vietos impulsyvią nuotaiką „mutos“ stiliumi. Tai man pavyko idealiai.

Plenero metu nutapiau penkias drobes ir viena etiudą. Drobę, atspindinčią mano kūrybinį stilių, palikau Kraslavos miestui kaip padėką dailininkams už man parodytą garbę ir kvietimą dalyvauti plenere, mano kaip kūrėjo pripažinimą.

Keturis paveikslus parsivežiau namo, juos pristatysiu savo parodoje, kuri veiks nuo spalio 19 d. Rokiškio krašto muziejuje.

Rimvydas Pupelis

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *