Press "Enter" to skip to content

Šių metų stebuklas

Jei vyktų tokie rinkimai, šį titulą būtų galima skirti Stasiūnų kaime (Obelių sen.) išasfaltuotai 210 metrų kelio atkarpai. Stasiūniškiai iki šiol negali patikėti, jog vasarą galės plačiai atverti langus, lauke džiovinti skalbinius, lauko pavėsinėje gerti arbatą ir nebijoti paspringti kelio dulkėmis, kurios visą vasarą, pakeltos mašinų ratų, (o eismas gana intensyvus, nes už 4 kilometrų yra Zarinkiškių gyvenvietė) sklandydavo ore.
Beveik kasmet (nuo 2003 metų) aktyviausi Stasiūnų kaimo gyventojai Aldona Mažeikienė ir Artūras Širvys rašė raštus, rinko gyventojų parašus, mynė Rokiškio savivaldybės ir Obelių seniūnijos slenkstį vis su tuo pačiu prašymu – išasfaltuoti nors 150 metrų Stasiūnų gyvenvietės kelio ruožą. Vieni valdžios vyrai supratingai linkčiojo galvas, žadėjo, siuntė gyventojams vilties teikiančius raštus, bet, pasibaigus rinkimams, visi pažadai išsisklaidydavo kaip dūmas, buvo ir tokių, kurie tiesiai šviesiai į akis rėžė, jog niekada nebuvo ir nebus jums asfaltuoto kelio, galite net nesvajoti, užsisodinkit medžiais, užsistatykit tvoras ir gyvenkit. Įdomiausia tai, kad niekas negalėdavo tiksliai pasakyti, kam gi priklauso kelias, besidriekiantis per Stasiūnų gyvenvietę link Zarinkiškių kaimo. Vieni teigė, kad tai yra Obelių seniūnijos kelias, kiti – „Panevėžio regiono kelių”. Kam teko ilgiau ir rimtesniu reikalu varstyti tautos išrinktųjų kabinetų duris, tikrai supranta, kad kai kurių valdininkų kalbos, pažadai, veiksmai (teisingiau neveiklumas) dažnai prasilenkia su sveiku protu ir sukelia nesveiką juoką. Bet mes ne apie tai. Stasiūniškiai buvo bepradedą tikėti, kad gal ir teisūs tie valdžios vyrai ir jokio kelio čia niekada nebus.
2015 m. vėl sužibo viltis, pasklidus informacijai, kad bus skiriamos lėšos gyvenviečių keliams tvarkyti ir asfaltuoti. Vėl gyventojų parašų rinkimas, raštų siuntimas, tik dabar į rimtesnes instancijas (Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijai, Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos). Ir, o stebukle! Rugsėjo pabaigoje prasidėjo Stasiūnų kaimo gatvės atkarpos (210 metrų) asfaltavimo darbai. Dauguma Stasiūniškių nesuprato kas vyksta, iš kur ta technika, ką ji čia veikia, bus asfaltuojamas kelias? Negali būti! O pasirodo gali. Aišku, kad Stasiūnų aktyvistams per tiek metų teko pereiti kryžiaus kelius, o ir pradėjus kelio remonto darbus nesklandumų buvo, bet viskas jau praeityje, Stasiūnų gyventojams dulkės jau nebegadins gyvenimo. Rugsėjo pabaigoje prasidėję kelio remonto darbai, kuriuos atliko „Panevėžio regiono kelių” Rokiškio kelių tarnyba, (finansuojami Lietuvos automobilių kelių direkcijos) baigti gruodžio 1 d.
Stasiūnų kaimo gyventoju vardu norime padėkoti: Rokiškio rajono merui Antanui Vagoniui, Seimo nariui Vytautui Sauliui, Rokiškio rajono savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyresniajai specialistei Reginai Malcienei už tai, kad moka išklausyti ir išgirsti paprastą žmogų, padeda jam susigaudyti įstatymų labirintuose, valdžios raštų vingrybėse, sugeba pasiūlyti realią pagalbą ir paskatina nenuleisti rankų, žinoma, Aldonai Mažeikienei ir Artūrui Širviui, kurie savo atkaklumu „pramušė“ Stasiūnų kelią.

Stasiūnų bendruomenė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *