Press "Enter" to skip to content

Obeliai – originalių paminklų ir puikių žmonių miestelis

Obeliai – bene vienintelis miestelis Lietuvoje, turintis paminklą mokytojui. Čia daug kas unikalu ir savita. Verta paklaidžioti senosiomis Obelių gatvėmis, pamėgtomis dailininkų, nusileisti prie ežero, kur žiemos šventes organizuodavo grafai, pajusti vietos žmonių bendravimo niuansus, susipinančius į svetingumo, nuoširdumo ir šiam miesteliui būdingo šmaikštumo koloritą.

Obeliai labai gyvi savo dailininku, režisieriumi, keisčiausių ir patraukliausių idėjų autoriumi Rimvydu Pupeliu. Ar tik ne jo idėja rengti miestelio trijų dienų „Obelinių“ šventę; bene ir anykštėnai bus ją nusikopijavę, net pavadinimo beveik nekeisdami, savąją „Obuoline“ pavadinę.
Miestelis mielas R. Pupelio tarptautiniais dailės plenerais ir paveikslų aukcionais, „Poezijos pavasariais“, teatru. Štai vasario 5 d. dailininko R.Pupelio iniciatyva Obeliuose buvo atidaryta meno galerija „Obeliai –Fluxus“.

Kažkur teko skaityti, neva menksta Lietuvos bendruomenių entuziazmas. Gal tik ten, kur ant savo pečių visą naštą neša vienas žmogus. Bet ne Obeliuose. Čia žmonės moka susitelkti. Tai parodė minėto paminklo 1941 m. birželio sukilėliams ir sovietinėms aukoms atminti statyba. Kas jį lankė, žino, kokio tai dydžio kūrinys! Žinia, kiekvienam dideliam darbui reikia iniciatoriaus.

Plačiau apie viską interneto portale www.temainfo.lt:

http://www.temainfo.lt/obeliai-originaliu-paminklu-ir-puikiu-zmoniu-miestelis/#!prettyphoto/0/

Rimvydo Pupelio nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *