Press "Enter" to skip to content

Vaikų globos namuose vyko festivalis

Gegužės 5 d. Obelių vaikų globos namuose nuo pat ryto šurmuliavo būrys vaikų iš Kauno, Panevėžio, Ventos, Antazavės, Molėtų bei Utenos vaikų globos namų. Jau dvyliktus metus organizuojamas respublikinis vaikų globos namų įstaigų menų ir sporto festivalis „Nuoširdumo keliu“.
Festivalio tikslas – draugystė per meną ir sportą. Dalyviai atvyko parengę menines programas, atvežė vaikų darytus dailės darbus bei įvairius rankdarbius. Šio festivalio globėjas, buvęs Obelių vaikų globos namų auklėtinis Laurynas Janulis, įsteigė šiam festivaliui specialųjį pereinamąjį prizą – taurę už kūrybiškumą. Daug dalyvių dėmesio susilaukė menininko, profesionalaus breiko šokėjo Remigijaus Gatavecko vedama kūrybinė studija, kurios metu svečias vaikams pasakojo apie meną, jo svarbą žmogui, apie jo su broliu vykdytą projektą „Poveikis“, kuriuo buvo siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į globos namuose augančius vaikus. Remigijus Gataveckas pasiūlė vaikams nutapyti Draugystę. Jis pasinaudojo Vilniaus dailės akademijos diplomantų kurto darbo idėja šia tema. Darbe bandyta perteikti pačią draugystės esmę – bendrystė, palaikymas, dalijimasis, pagalba vienas kitam. Visi festivalio dalyviai su džiaugsmu įsitraukė į kūrybos procesą.
Festivalio dalyviai su nekantrumu laukė tinklinio varžybų, kuriose varžėsi 5 komandos. Vyko įnirtinga kova, bet geriausi čia buvo šeimininkai. Antrą vietą iškovojo Panevėžio Algimanto Bandzos kūdikių ir vaikų globos namų komanda, o trečioji vieta – Molėtų savarankiško gyvenimo globos namų komandai.
Pagrindinis prizas už kūrybiškumą šiais metais atiteko svečių komandai iš Antazavės vaikų globos namų.
Festivalį vainikavo apdovanojimai ir rėmėjų dovanos. Nuoširdžiai dėkojame APETITO PIZZAI, UAB „Vytada“, UAB „Ilzenbergo dvaras“, Laimutės Sadauskienės individualiai įmonei už dovanas, kurios pradžiugino visus festivalio dalyvius.
Dar ilgai po renginio uždarymo vaikai neskubėjo namo, linksmai šurmuliavo, žaidė futbolą, gėrė arbatą ir vaišinosi mūsų šeimynų keptais pyragais.

Vida Žaržojienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *