Press "Enter" to skip to content

Obeliečiai su viso pasaulio lietuviais giedojo „Tautišką giesmę”

Tūkstančiai lietuvių visoje šalyje ir užsienyje trečiadienio vakarą susibūrę į miestų ir miestelių aikštes giedojo Lietuvos himną švęsdami Valstybės-Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Užgimusi minint Lietuvos tūkstantmetį ši unikali mūsų tautos iniciatyva, palaikoma aktyvių piliečių ir bendruomenių, jau tapo naujųjų laikų tradicija. Tai mus visus vienijantis įvykis ir gyvas įrodymas, kad ir nedidelė tauta gali daryti didelius ir reikšmingus dalykus.
Toną himnui davė Dainų šventėje dalyvaujantis moksleivių choras sostinės Vingio parke. „Tik Baltijos šalys sugeba dainuoti taip masiškai, todėl niekada niekas tokių tautų nugalėti negalės“, – Vingio parke kreipdamasi į choro dalyvių ir žiūrovų minią sakė Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė.
Obeliečiai ir miesto svečiai „Tautišką giesmę” giedojo prie Laisvės kovų istorijos muziejaus. Smagu, kad atvykę prie muziejaus pamatė naują vėliavos stovą, kurį kartu su Lietuvos trispalve dovanojo Alytaus visuomenė. Šios kilnios iniciatyvos autorius yra Alytaus savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjas Vytuolis Valūnas, kuris apsilankęs Obelių muziejuje ir susipažinęs su ekspozicija, su šio muziejaus įkūrėju Andriumi Dručkumi nusprendė kaip pagarbos ženklą dovanoti muziejui vėliavos stovą su vėliava.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *