Press "Enter" to skip to content

„Atplauk, auksine žuvele”

Vienuoliktą kartą Antanašėje nuvilnijo tradicinė „Auksinės žuvelės“ šventė. Tai renginys pagal projektą iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos „Kultūrinių veiklų paletė“, vykdytas kartu su Skemų socialinės globos namais. Projekto metu bendruomenės namai pasipuošė naujai nutapytomis langinėmis. Šiai progai buvo išleistas lankstinukas apie Antanašės bendruomenės centrą.
Šventė prasidėjo tautodailininkės Birutės Kairienės ir jaunojo dailininko Gedimino Kostiuk parodų pristatymu Antanašės bendruomenės namuose. Visi grožėjosi nutapytais paveikslais, sodriomis spalvomis.
Birutė Kairienė atvyko su savo augintiniais. Šventės dalyvius džiugino kumelaitė Princesė, ponis Rublis. Vaikams nuostabą kėlė nematytas gyvūnas alpakiukas Markizas. Antanašės bibliotekoje veikė Skemų socialinės globos namų gyventojų bei darbuotojų paroda. Po parodų pristatymo antanašiečiams spektaklį „Kurčias žentas“ parodė Obelių bendruomenės teatras, vadovaujamas režisierės Aldonos Žėkienės. Linksmino Skemų globos namų kapela „Skemena“. Visiems užteko skanios žuvienės. Antanašės bibliotekininkė Ritė Gernienė pasidžiaugė, kad pagal projektą „Bibliotekų pažangai“ iniciatyvą ir Antanašės biblioteka turi globėją, mūsų kraštietį Irmantą Kubilių. Jis šventėje dalyvauti negalėjo, bet pažadėjo atvykti į kitą renginį. Šventės metu buvo pasveikinti jubiliatai Antanas Trumpa ir Ritė Gernienė.
Prasidėjęs lietus visus suginė į šventiškai papuoštą daržinę. Ant senovinių lovatiesių marguliavo sukabintos skarelės. Ant kitos daržinės sienos puikavosi senos skrybėlės, rankinės.
Gerą nuotaiką šventės dalyviams dovanojo Žiobiškio folkloro ansamblis „Vengerynė“. Šventėje netrūko svečių ir rėmėjų. Antanašės bendruomenės taryba dėkoja visiems, prisidėjusiems prie šventės ruošimo. Su lietumi nuplaukė auksinė žuvelė, bet liko šiltas žmonių pasibuvimas, bendrystė.

LKRS narė Gražina Pitrėnienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *