Press "Enter" to skip to content

Gabiausio mokinio konkurse trečiosios vietos nugalėtoja tapo Obelių gimnazistė

2017 metų vasario 17 dieną įvykusiame jubiliejiniame gabiausio Rokiškio rajono moksleivio konkurse tarp keturiolikos geriausių moksleivių dalyvavo ir dvi Obelių gimnazijos auklėtinės – Žaneta Karosaitė ir Agnė Šarkambiškytė. Tą vakarą sėkmė lydėjo Agnę, kuri šiame konkurse užėmė garbingą trečiąją vietą.
Obelių krašto bendruomenė nuoširdžiai džiaugėsi Agnės laimėjimu. Trečiadienį ji kartu su savo artima drauge Ieva Trumpaite apsilankė Laisvės kovų istorijos muziejuje. Prie arbatos puodelio, bendraudama su muziejininkais, santūrioji Agnė atsakė į gausybę klausimų. Ji pasakojo mums apie šį, jau dešimtą kartą Rokiškyje rengiamą gabiausio mokinio konkursą bei įspūdžius, lydėjusius nuo pasirengimo konkursui iki apdovanojimo akimirkos. Dar ir šiandien Agnę, vaikščiojančią gimnazijos koridoriais, sveikino gimnazijos bendruomenė – ypatingai mokytojai.
Kaip teigė Agnė Šarkambiškytė, konkurse dalyvauti jai pasiūlė Obelių gimnazijos direktoriaus pavaduotojos Gita Kolosovienė ir Irena Povilaitienė, kurios kartu su auklėtoja Vera Kišūniene atlydėjo ją į šį renginį.
Prieš konkursą dvejojau, nuoširdžiai pasakojo Agnė. Nesu iš tų, kurios drąsiai liptų „ant bačkos“. Sunkiausia buvo renginio pradžioje, kai teko atlikti testo užduotis, kurias atlikome specialiame kambaryje. Jau atlikus testo užduotis, buvo pranešta, kad esu tarp lyderių. Įpusėjus konkursui tarsi viskas susidėliojo į savo vietas, jaudulys išnyko ir susitelkiau į pateiktų užduočių atlikimą, renginio eigos nepastebėjau. Nelengvi buvo ir dešimt klausimų, kuriuos konkurso organizatoriai pateikdavo ekrane. Nesu vienos kurios nors mokslo srities pasekėja ir gimnazijoje mokydamasi skiriu vienodą dėmesį visoms pamokoms, tačiau, kaip mums muziejininkams prisipažino laureatė, mokytis jai sekasi „ visai nesunkiai“.
Prisiminę apdovanojimo akimirkas paklausėme Agnės, ko ji palinkėtų savo draugams, ketinantiems dalyvauti tokio pobūdžio renginiuose.
– Išlikti nuosekliems siekiant savo asmeninio tikslo, niekada nebijoti, būti iniciatyviems ir bandyti realizuoti save, – teigė Agnė.
Laisvės kovų istorijos muziejaus muziejininkai linki nugalėtojai laikytis šių nuostatų. Todėl kartu įsiamžinome prie Obelių krašto Garbės piliečių fotonuotraukų, linkėdami, kad muziejaus erdves ateityje papuoštų ir Agnės Šarkambiškytės – Obelių krašto garbės pilietės – atvaizdas.

Laisvės kovų istorijos muziejaus muziejininkai

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *