Press "Enter" to skip to content

Ką įdomaus sužinojome apie kalbą?

Kasdien bendraudami vieni su kitais net nepagalvojame, ką darytume, jei negalėtume žodžiais parodyti savo jausmų, džiaugtis smagiais darbais, aptarti draugų gimtadienio, pasakoti kelionės įspūdžių. Kad kalba mums reikalinga kasdien kaip oras, patvirtino ir gegužės 19 dieną į Obelių miesto biblioteką susirinkę gimnazistai, mokytojai, muziejininkai, bendruomenių atstovai, seniūnijos darbuotojai, žurnalistai, iš Vilniaus ir Rokiškio atvažiavę svečiai. Įėjęs į pilną žmonių prisirinkusią salę nustebau: nejaugi tiek daug norinčiųjų išgirsti pasakojimą apie kalbą?

Tautiniais drabužiais pasipuošusių bibliotekininkių Gražinos Deksnienės ir Dovilės Šimėnaitės svarų įžangos žodį papildė nuotaikingas mažųjų obeliečių koncertas.

Obeliuose buvo ir prasidėjusio „Poezijos pavasario” užuominų – savo eiles skaitė keturių knygų autorius Antanas Žilinskas.

Apie tai, kad kalba yra ne tik taisyklių rinkinys, o įdomybių šaltinis, stengiausi papasakoti šiai gausiai Obelių bibliotekos auditorijai, kuri rinko ir pačius gražiausius lietuviškus žodžius.

Nuoširdžiai dėkoju visiems už susitikimą Lietuvių kalbos kultūros metams skirtame renginyje. Ačiū Obelių miesto bibliotekininkėms Gražinai ir Dovilei, poetui Antanui Žilinskui, vaikų lopšelio-darželio auklėtiniams ir auklėtojoms, muzikos vadovei, gimnazijos mokytojams ir mokiniams, bendruomenės centrui, seniūnijai, bendrovei „Darola“ ir visiems šios popietės dalyviams. Esu dėkingas už visus man skirtus prasmingus linkėjimus, gražius žodžius ir nuoširdžiai įteiktas smagias dovanas. Buvo gera matyti smalsius žvilgsnius, geranoriškas šypsenas, jausti norą išgirsti ką nors įdomaus ir reikšmingo apie mūsų kalbą.

Donatas Smalinskas

Nuotraukos Ritos Gernienės, Obelių miesto bibliotekos ir Obelių laisvės kovų istorijos muziejaus

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *