Press "Enter" to skip to content

Lapkričio 22-ąją obeliečiai minės Kariuomenės dieną

Tą dieną įdomūs ir turiningi renginiai numatomi Obelių gimnazijoje ir Laisvės kovų istorijos muziejuje. Pirmą kartą Obeliuose lankysis Vytauto Didžiojo universiteto profesorius Liudas Mažylis, 11 val. Obelių gimnazijoje jis skaitys pranešimą „Vasario 16-oji: prieš 100 metų ir šiandien“, kartu su šia asmenybe vyks edukacijos, diskusijos, dalyvaus Lietuvos istorijos mokytojų asociacijos Rokiškio skyriaus nariai, rajono istorijos mokytojai ir moksleivių bendruomenė.
Vėliau renginiai persikels į Laisvės kovų istorijos muziejų. 13 val. atidengsime partizanų bunkerį. Obelių saviveiklininkai, jaunimo bendrija „Sėlos Romuva“ kartu su Rokiškio Rudolfo Lymano muzikos mokyklos ansambliu „Gelmės“ (vadovė Laima Bieliūnienė) pristatys meninę programą „Mūsų jėga bendrystėje“. Tarsi kartų istorinis ryšys sujungs LK KASP Vyčio apygardos 5-osios rinktinės Rokiškio 506 pėstininkų kuopos dalyvavimą šiame renginyje bei Laisvės kovų rekonstruktorių klubo „Partizanas“ pasirodymą. Šio klubo idėjinis vadas ir bendramintis, istorikas Darius Juodis ne kartą tokiu būdu talkininkavo mums, muziejininkams, įprasminant pokario laisvės kovų istoriją.
13.30 val. profesorius Liudas Mažylis Laisvės kovų istorijos muziejuje ne tik susitiks su bendruomene, bet ir susipažins su muziejaus ekspozicijomis, kurių didžiąją dalį eksponatų surinko, išsaugojo ir padovanojo valstybei partizanas, mokytojas, Rokiškio krašto garbės pilietis Andrius Dručkus. 2018 metais muziejus minės savo veiklos dvidešimtmetį.
Aleksandravėlės bendruomenė Kariuomenės dienos proga parengė parodą „Šimtmečio žingsniai Aleksandravėlėje“, kurios atidarymas įvyks 15.30 val.
Kviečiame dalyvauti.

Valius Kazlauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *