Press "Enter" to skip to content

Biržų krašto šaulių bendruomenė lankėsi Obeliuose

Mūsų bendraminčiai, aktyvūs ir pilietiški Biržų krašto šauliai sekmadienį kartu su jaunaisiais šauliais surado galimybę aplankyti Laisvės kovų istorijos muziejų Obeliuose. Kaip teigė Stepono Giedriko-Giriečio 501 kuopos šauliai Romas Gendvilas, Eimantas Anciūnas ir Vidutis Šeškas į savo prasmingą veiklą visada stengiasi įtraukti ir jaunimą, todėl apsilankymas Laisvės kovų istorijos muziejuje Obeliuose – tai unikali galimybė jaunimui išgirsti partizano, muziejininko Andriaus Dručkaus pasakojimus, susipažinti su ekspozicijomis, pamatyti šiame muziejuje organizuojamas parodas bei pabūti partizanų bunkeryje.
Biržiečiai tylos minute pagerbė laisvės kovotojus Obelių kapinėse, įsiamžino prie atstatyto paminklo 1941 m. Birželio sukilimo aukoms atminti bei prie Švč. Mergelės Marijos paminklo žuvusiems Obelių krašto partizanams.
Prasmingo bendravimo su šiais patriotais akcentu tapo muziejininkams įteikta relikvija – Papilio krašto laisvės kovotojams priklausę autentiški žiūronai. Vidutis Šeškas taip pat įteikė nuotraukų koliažą, kuriame įamžinti jo ir biržiečių bendraminčių užfiksuoti susitikimai su partizanu-legenda Feliksu Mažeikiu, kurio šimtmečio jubiliejų paminėjome lapkričio 8 dieną.

Valius Kazlauskas

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *