Press "Enter" to skip to content

Popietė „100 posmų” su Obelių krašto literatais

Renginyje, skirtame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, dalyvavo Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos ir „Vaivorykštės” klubo narė Gražina Pitrėnienė, literatų klubo „Vaivorykštė” nariai Genė Janušienė, Antanas Žilinskas, Albinas Sakapilvis, tautodailininkė, literatė Valentina Baltuškienė, Obelių bibliotekos vyr. bibliotekininkė Dovilė Šimėnaitė, Antanašės kaimo bendruomenės pirmininkė, vyr.bibliotekininkė Ritė Gernienė, Pakriaunių kaimo vyr. bibliotekininkė Onytė Krivilevičienė. Jau antrą kartą Obelių savarankiško gyvenimo namuose koncertuojančių Juodupės kaimo kapelos „Jadupėla” atlikėjų ir vadovės Astos Jakuntavičienės dainos sujaudino dalyvių širdis.
Žinomų autorių eiles, sukurtas Lietuvai, skaitė ir OSGN gyventojai J.Gruzdienė, R.Silickas ir Ž.Puljanauskienė. Visiems skaitovams OSGN vyr. soc. darbuotoja Jolanta Paukštienė atminimui įteikė tautines apyrankes ir šių namų auksarankės I.Stonkuvienės nertas servetėles. Albinas Sakapilvis šių namų bibliotekai padovanojo 8 savo sukurtų eilėraščių knygas – „Gyvenimo druska”, „Stalino karvės pienas”, „Suoliukas tarp beržų” ir kt. Genė Janušienė padovanojo vakaro pasakojimų mažiesiems knygą „Debesų pataluos”.
Popietės dalyviai į renginį atvyko ne tik paminėti artėjančio Lietuvos šimtmečio, bet ir nešini įvairiausių gėrybių šių namų mažiesiems gyventojams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *