Press "Enter" to skip to content

Įžymus kvartetas koncertavo Obelių muziejuje

Muziejininkai pakvietė obeliečius, muziejaus rėmėjus į Čiurlionio kvarteto parengtą koncertinę programą „Brėkšmai“.
Susibūręs dar 1968 metais jis tebegarsėja kaip išradingas ir techniškai pažangus kolektyvas. 1990 m. Čiurlionio kvartetui pirmajam iš mūsų šalies menininkų buvo suteiktas aukščiausias apdovanojimas – Lietuvos nacionalinė kultūros ir meno premija. 2004 m. tarptautiniame kamerinės muzikos konkurse Šveinfurte (Vokietija) ansamblis laimėjo II premiją, buvo apdovanotas Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“. 2005 m. didelio užsienio publikos ir spaudos susidomėjimo sulaukė Čiurlionio kvarteto koncertai pasaulinėje parodoje „EXPO Aichi“ Japonijoje ir pristatymas VCD formatu pasaulinėje „MIDEM 2005“ mugėje Prancūzijoje. Kvartetas yra sugrojęs per 3500 koncertų, dažnai kviečiamas gastrolių į Austriją, Vokietiją, Šveicariją, Suomiją, Švediją, Norvegiją, Olandiją, Lenkiją, Rumuniją, Bulgariją, Rusiją, Italiją, Didžiąją Britaniją, grojo Leipcigo, Amsterdamo, Berlyno, Bonos, Varšuvos, Londono, Briuselio, Maskvos, Paryžiaus garsiausiose salėse.
Gausiai susirinkę renginio dalyviai klausėsi šio kvarteto atliekamų kūrinių ir įtaigaus, vaizdingo atlikėjo Gedimino Dačinsko (kvartete grojančio altu) pasakojimo apie kompozitorius, kurie XIX–XX a. pirmoje pusėje savo kilme, kūrybiniais ir gyvenimo ryšiais buvo artimai susiję su Lietuva. Programoje skambėjo M. K. Oginskio, S. Moniuszkos, C. Cui, Z. Noskowskio, J. Naujalio, C. Reineckes, M. K. Čiurlionio, J. Karnavičiaus kūriniai.
Pristatydami padėkos koncertą auditorijai, muziejininkai padėkojo Obelių bendruomenei už paramą, atjautą ir kartu nuveiktus darbus. Obelių bendruomenė šiltai sutiko muzikantus, kurių atliekami klasikiniai kūriniai nepaliko abejingų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *