Press "Enter" to skip to content

Obelių paminklas

Copy of Aukų dėžutė

Statyti monumentą 1941 m. birželio sukilėliams ir sovietinio teroro aukoms 2010 metų spalį nusprendė Rokiškio rajono taryba.

Statybą parėmė 35 Lietuvos įmonės, įstaigos ir daugiau kaip 350 aukotojų. Paminklo atstatymo darbų iniciatorius Donatas Smalinskas. Projekto vertė 149 700 Lt (be skulptoriaus darbų).

UAB „Žybartuva” paminklą skolon pastatė praėjusių metų pabaigoje, bet dar trūksta lėšų. Obelių bendruomenės centras yra skolingas rangovui 12 070 litų. 

Kviečiame mielus kraštiečius finansiškai prisidėti. Svarbu ne Jūsų aukos dydis, o nuoširdus noras prisidėti prie visų bendro tikslo. Malonu, kad į aukojimo akciją įsitraukia vis daugiau pavienių žmonių ir įmonių. Nuoširdžiai dėkojame visiems rėmėjams ir tiems, kurie dar žada finansiškai paremti. Aukotojus kruopščiai registruojame. Visiems geradariams dovanojame Donato Smalinsko sudarytą leidinį apie paminklą. Jį galite įsigyti ir Obelių miesto bibliotekoje.

Dėl rėmimo, aukojimo ar kitais klausimais rašykite bendruomenės pirmininkui Žilvinui Misiūnui el. paštu [email protected] arba skambinkite telefonu 8 670 80208. Į visus Jūsų klausimus mielai atsakysime.

Aukas galite pervesti į Obelių bendruomenės centro sąskaitą LT84 7300 0101 0568 2663, „Swedbank”.

Plačiau apie monumentą skaitykite http://www.Obeliupaminklas.lt

Žemiau matote Rimvydo Pupelio ir Donato Smalinsko nuotraukas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *