Press "Enter" to skip to content

Vasario 21-ają švenčiama Tarptautinė gimtosios kalbos diena

Tarptautinės gimtosios kalbos dienos proga Valstybinė kalbos inspekcija jau septintus metus surengė Gražiausių lietuviškų įmonių pavadinimų konkursą. Jo tikslas – skatinti verslininkus steigiamoms įmonėms suteikti gražius, taisyklingus, įdomius vardus.

Iš daugiau kaip 13 tūkstančių juridinių asmenų pavadinimų, įregistruotų 2014 metais, išrinkti šie: „Basa pieva“, „Dailu“, „Margi dygsniai“, „Pipirai meduje“, „Rūko karoliai“ ir „Šalčio meistras“ iš Vilniaus, „Dūzgynė“ ir „Pupa supa“ iš Kauno, „Grybų lietus“ iš Panevėžio, „Saulės sauja“ iš Kauno rajono, „Išjunk tamsą“ iš Kaišiadorių rajono.

Įmonių veiklos pobūdis labai įvairus: renginių organizavimas, elektros, oro kondicionavimo sistemų įrengimo darbai, siuvinėjimo paslaugos, prekyba apsaugos nuo lietaus priemonėmis, dailės reikmenimis, lauko baldais, kosmetikos gamyba, konditerija.

Renkant atsisakyta klubų, fondų, asociacijų, viešųjų įstaigų pavadinimų ir netaisyklingų, dirbtinių, sudarytų su skaičiais, vietovardžiais ar vardais.

Keli įdomesni pavadinimai: „Pavasarių šimtas”, „Labai reikėjo vakar”, „Asiliuko sapnas”, „Mama, aš sergu”, „Aš kietas”, „Pasaulio bamba”, „Lietuvos Kolumbo Riterių Taryba”, „Rainės cukrainė”, „Vieversio kulniukai”.
Vasario 20 d. Kultūros ministerijoje vyko konkurso nugalėtojų apdovanojimai.

 

K_C_6112

Plačiau

http://www.delfi.lt/verslas/verslas/isrinktas-graziausias-lietuviskas-imones-pavadinimas.d?id=67225876

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *